ACTUALITATE 12 noiembrie 2013

Încă un pas important pentru fabrica Schweighofer de la Reci

de Székely Emőke | 102 vizualizări

Consiliul Local Reci a adoptat la ultima ședință proiectul de hotărâre cu privire la planul urbanistic necesar construcției fabricii de cherestea de la Reci. Aleșii locali au inclus proiectul pe ordinea de zi după o consultare cu localnicii, apoi l-au adoptat cu o abținere.

Acesta este un nou pas înaintea obținerii autorizației de construcție, după care va începe construirea propriu-zisă a fabricii. La ședința de la Reci primarul Dálnoki Lajos a adus la cunoștința celor prezenți că firma austriacă a îndeplinit toate condițiile legii, iar decizia aleșilor locali vizează doar terenul de 70 de hectare pe care urmează a fi construită fabrica.

„Această investiție este în continuare o prioritate pentru comuna Reci, iar Consiliul Local a acționat și va acționa în continuare numai prin respectarea legii. În comună nu a fost nimeni care să fie împotriva acestei investiții, cel puțin la mine nu a venit nimeni care să îmi spună că nu ar fi de acord” – spune primarul Dálnoki Lajos.

Pentru Schweighofer urmează alte proceduri de autorizații înaintea începerii construcției, care, în opinia directorului fabricii din Sebeș, Răzvan Cosma, va dura în jur de un an.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.