ACTUALITATE 25 februarie 2022

În sfârșit, se reiau lucrările la Stadionul mic din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1471 vizualizări

În luna martie vor reîncepe lucrările la Stadionul mic din Sfântu Gheorghe, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

O veste bună este că am re-licitat, am recontractat lucrările la stadionul mic și în luna martie constructorul va relua lucrările și sper că de data aceasta vom reuși să finalizăm pentru că a fost o problemă. A trebuit să reziliem contractul, să facem expertize, să reluăm. (...) Acolo sunt două investiții. Este o investiție a primăriei, pe aceeași locație, și este o investiție a Ministerului Educației. Ambele au fost reziliate, ambele au fost re-licitate, ambele au fost recontractate acum. Avem garanția că putem continua împreună și partea Ministerului și partea orașului. În ceea ce ne privește, noi punem la dispoziție fondul în funcție de constructor, iar în ceea ce privește Ministerul, o să rezolvăm să nu fie probleme de finanțare”, a spus Antal Árpád. 

Primarul a spus în același context și că lucrările nu se vor încheia anul acesta. 

În final, investiția se va ridica la 10,1 milioane de lei (preț cu TVA inclus). 

O hotărâre adoptată de Consiliul Local în vara lui 2021 arăta faptul că autoritățile au estimat că prețul final al lucrărilor se va ridica 15 milioane de lei (cu TVA). 

Stadionul mic din cartierul Simeria – sau Teatrul de Vară cum mai era cunoscut obiectivul – a intrat în 2010 în reabilitare după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant. Prin 2013, lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, după cum spuneau, la acea vreme, autoritățile locale. Demersurile au continuat apoi în etape. 

Proiectul de atunci presupunea realizarea unei clădiri multifuncționale, cu spații de antrenamente și săli de sport pentru Clubul Sportiv Școlar, dar și teren de handbal și fotbal, care mai prevedea parcări și garaje subterane.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.