ACTUALITATE 28 decembrie 2009

În Sfântu-Gheorghe, un nou adăpost de noapte – proiect pentru anul viitor

de Covasna Media | 617 vizualizări

Adăpostul de noapte din cartierul Ciucului a devenit neîncăpător în această perioadă şi cu toate că găzduieşte peste 60 de persoane, alţi aproximativ 30 de solicitanţi cer şi ei ajutorul şi ar vrea un loc la căldură.

Din lipsă de spaţii, acest lucru nu este însă posibil, şi cu toate că depunerea proiectului pentru construirea unui nou adăpost era anunţată pentru 2009, acest lucru nu s-a întâmplat, din cauza unor probleme legate de terenuri.

Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos, a afirmat că iniţial dorinţa autorităţilor era de a transforma centrala termică alipită de Sing Sing în adăpost de noapte, printr-un proiect.

Din cauză că terenul este în proprietatea unor persoane fizice, acest lucru nu a fost însă posibil, astfel că în luna ianuarie municipalitatea va relua proiectul şi îl va depune la Alba Iulie pentru altă centrală – tot din cartierul Ciucului, unde nu mai sunt astfel de probleme.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 1,6 milioane de lei, potrivit documentaţiei de avizare, iar construirea unui nou adăpost ar permite găzduirea a peste 100 de persoane fără adăpost din oraş.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.