ACTUALITATE 21 noiembrie 2016

Împreună pentru pace

de Covasna Media | 1944 vizualizări

Săptămâna Educației Globale încurajează elevii și cadrele didactice să desfășoare activități educaționale în vederea cetățeniei globale. În acest an, sub motto-ul„Împreună pentru pace”, Săptămâna Educaţiei Globale și-a propus să implice elevii în activități care pot contribui la o dezvoltare armonioasă a societăţii. Cel mai important lucru este ca elevii să conștientizeze faptul că ei pot și trebuie să aibă un rol important în realizarea unui stil de viaţă armonios, în rezolvarea unor probleme legate de prezentul și viitorul lor, dar şi al celor din jur.

Ținând cont de aceste aspecte, în cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde  Áron” din  Sfântu Gheorghe, în perioada 14-18 Noiembrie 2016, s-au desfășurat  activități care au urmărit mai multe direcții, toate de o mare importanță și influențându-se reciproc.

Mai întâi, s-a urmărit sensibilizarea elevilor la nevoile celor din jur. De aceea, am realizat o campanie de strângere de fructe și legume, cu scopul de a le dona elevilor de la Școala Gimnazială Specială, Sfântu Gheorghe. Această acțiune face parte din calendarul activităților din cadrul proiectului educațional ,,Ne pasă de cei din jur”, ce are ca parteneri: Liceul Tehnologic Economic Administrativ  ,,Berde  Áron”, Şcoala Gimnazială Specială, Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ,,Ady Endre”, Sfântu Gheorghe.elevi Lic Berde Aron 3

În vederea întăririi coeziunii grupului de elevi, am organizat un flashmob, prilej cu care s-a realizat simbolul păcii și un concurs interclase cu tema ,,Împreună - pentru o clasă mai unită”.

În cadrul orelor de religie, s-au organizat prezentări și dezbateri cu tema, ,,Religia – o cale către pace”, urmate de activități de realizare a unor postere, urmărindu-se aceeași temă. În vederea dezvoltării armonioase a elevilor, dar și a manifestării unei atitudini de respect față de semeni, sub motto-ul ,,Fairplay-ul în sport”, au fost organizate meciuri de fotbal - fete și băieți.

De asemenea, au fost organizate activități care vizează menținerea păcii, implicarea în prevenirea şi eliminarea actelor de violență, promovarea unei atitudini de respect pentru diversitatea și comunicarea interculturală. Astfel, în cadrul workshop-ului „Pacea interioară”, organizat de psihologul școlar, s-a vizionat, mai întâi, un film educativ, urmat de dezbateri și exerciții de autocunoaștere. Profesorul de istorie a organizat o prezentare cu tema „Personalități care au obținut Premiul Nobel pentru Pace”, urmată de o dezbatere. Profesorii din catedra disciplinelor tehnice au organizat prezentări cu tema „Influența păcii asupra relațiilor comerciale internaționale”, au realizat și colaje, postere cu tema „Pacea în lume”, iar profesorii din aria curriculară Limbă și comunicare au realizat „Mesaje pentru pace”. În data de 18 noiembrie 2016, toate produsele realizate de elevi au fost expuse în cadrul expoziției realizate în holul principal al școlii noastre.

Coordonator: prof. Cătălina Voicu 

 

 

 

Teme articol: elevi liceu educatie pace Berde
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.