ACTUALITATE 20 aprilie 2023

„Iepurașul” a venit cu 377 de amenzi pentru șoferi

de David Leonard Bularca | 607 vizualizări

Polițiștii din județ au dat 377 de amenzi în perioada 14-17 aprilie, într-o serie de acțiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră. În aceeași perioadă, angajații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna au reținut 17 permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare, se arată într-un comunicat de presă. 

Acțiunile desfășurate de oamenii legii au avut loc atât la sate, cât și în orașe. Obiectivele polițiștilor au fost „combaterea încălcării normelor legale săvârșite de către pietoni, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic”, au transmis autoritățile. 

De altfel, aproape jumătate dintre amenzile date de polițiști în perioada menționată se referă la nerespectarea vitezei legale.

„În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 377 de sancțiuni contravenționale, din acestea 185 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 17 permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul de presă.

Bărbat prins conducând beat și fără carnet 

Pe 15 aprilie, polițiștii au fost anunțați despre producerea unui accident pe Drumul Național (DN) 12, dinspre Miercurea Ciuc spre Sfântu Gheorghe. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că un bărbat de 38 de ani, care consumase alcool și nu avea permis, a părăsit partea carosabilă. În urma incidentului bărbatul nu a fost rănit. 

„Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorului auto i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la o unitate medicală.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere valabil”, au transmis autoritățile. 

Tot în perioada 14-17 aprilie, un alt bărbat a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan în Baraolt, cu o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și polițiștii din Sfântu Gheorghe au oprit pentru un control, pe DN 13 E, un șofer de 66 de ani care s-a dovedit, în urma testării cu aparatul etilotest, că băuse alcool. El avea o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii continuă acum cercetările în toate cazurile de mai sus, se mai arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții IPJ Covasna. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.