ACTUALITATE 5 ianuarie 2014

Hotelul Montana din Covasna, pichetat de Sanitas

de Monica Vrânceanu | 139 vizualizări

Acțiunea vine în urma unor concedieri misterioase pe finalul anului trecut

Sindicatul Sanitas Covasna va picheta clădirea Hotelului Montana din Covasna, urmare a faptului că în ultima săptămână a anului 2013 conducerea hotelului – S.C. Sind Tour Trading S.R.L., a dispus concedierea mai multor angajați de aici. Pichetarea va începe luni, 6 ianuarie, în scopul revenirii managementului asupra deciziei.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, ne-a declarat că cei de la Sind Tour Trading S.R.L. au dat dovadă de lipsă de respect, dispunând în secret concedierea a peste 20 de salariați, fără a ține cont însă de vreun criteriu ori de experiența celor concediați.

„Este vorba despre salariați cu vechime, care au lucrat la Hotelul Montana încă de la începuturile acestuia. Sunt oameni serioși, cu experiență și familii și suntem revoltați de măsurile aberante ale acestor aventurieri care spun că fac management performant. (...) Este inadmisibil ca această conducere a societății să-și bată joc permanent de salariații săi și să-și rotunjească conturile din bani publici, o dată de la Ministerul Muncii prin bilete subvenţionate prin casele de pensii și apoi prin propunerea ca salariații să trăiască în perioada de iarnă tot din bani publici sau mai nou, să concedieze oameni care au făcut ceva pentru această societate, au dat dovadă de responsabilitate și devotament”, a spus Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas Covasna a apreciat că responsabilitatea socială a celor de la Sind Tour Trading S.R.L. este „zero barat”, având permanent o atitudine ostilă.

Sindicatul Sanitas Covasna a obținut o autorizație de protest pentru zece zile lucrătoare, începând cu data de 6 ianuarie, pentru un număr cuprins între 25 și 50 de persoane. Protestele se vor desfășura zilnic, între orele 15 și 16, iar organizatorii speră ca celor direct interesați să li se alăture, în pichetarea Hotelului Montana, și alți angajați de aici ori cetățeni din staţiunea Covasna. Vasile Neagovici a precizat că prin această acțiune se speră la rezolvarea situației pe cale amiabilă, astfel încât să fie revocate concedierile și să nu se mai ajungă în instanță, unde se vor pierde resurse financiare și timp. În cazul în care situația nu se va rezolva însă, Sanitas Covasna va pregăti și alte acțiuni prin care să i se pună un punct final situației tensionate de la Montana.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sanitarul priceput, 6 ianuarie 2014
Reamintim sindicalistilor ca sunt platitori de cotizatii catre Sanitas. Din acest motiv au si drepturi. Unul dintre acestea este de a-si intreba liderii. 1.Pentru azi, doar de ce masina sindicatului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.