ACTUALITATE 16 aprilie 2018

Hoț din locuințe, identificat de polițiștii din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 821 vizualizări

Bănuit de furt calificat este un tânăr de 19 ani

Un tânăr de 19 ani este bănuit de polițiștii din Sfântu Gheorghe că ar fi comis mai multe infracțiuni de furt calificat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Acesta a fost identificat de oamenii legii pornind de la o tentativă eșuată, filmată de proprietarii unei locuințe. Imaginile au fost postate și în mediul online.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din Sfântu Gheorghe s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană necunoscută a pătruns într-o locuință din oraș, cu intenția de a sustrage bunuri, însă fără succes. Acesta a fost surprins de către proprietari, moment în care a invocat rapid o scuză pentru a scăpa, după care a plecat.

În urma activităților investigative desfășurate, a fost identificat un tânăr de 19 ani, bănuit de comitrea acestei fapte. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt calificat.

Menționăm că persoana este bănuită și de săvârșirea unor alte fapte similare pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, astfel că polițiștii fac verificări pentru a stabili întreaga activitate infracțională celui în cauză”, arată un comunicat de presă transmis vineri de IPJ Covasna.

Sfaturile polițiștilor

Pornind de la acest caz, polițiștii transmit cetățenilor o serie de recomandări preventive care îi pot feri de hoții de locuințe:

- Țineți poarta și ușa de acces în locuință încuiate chiar dacă sunteți acasă și luați în calcul faptul că prezența unui câine în curte îi poate descuraja pe răufăcători.

- De asemenea, extrem de utilă se poate dovedi și instalarea unui sistem de supravegere video.

- În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

- Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

- Dacă sunteți victimă ori martor la săvârșirea unei fapte ilicite, polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să apeleze de urgență numărul unic 112.

Sursă foto: Facebook/Sepsiszentgyörgyi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.