ACTUALITATE 4 iulie 2013

Horia Grama: PPMT are pretenții abuzive

de Monica Vrânceanu | 882 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a intrat într-o criză, drept pentru care vrea să organizeze proteste care nu vor avea niciun succes, în baza unor pretenții abuzive legate de regionalizare și autonomie teritorială.

Horia Grama a declarat că nu crede în succesul anunțatelor proteste organizate de PPMT, și consideră că acest partid urmărește doar să facă agitație, după ce a ieșit șifonat din alegerile parlamentare de la finele anului trecut. În contextul anunțatelor proteste, Horia Grama a spus că PPMT și celelalte formațiuni politice ale maghiarilor ar trebui să țină cont de faptul că suntem în România, care este un Stat național unitar și indivizibil, astfel că nu se pot crea regiuni autonome pe criterii etnice sau cu statut special.

„Protestele nu vor avea succes, e mai mult vorba despre un fel de campanie electorală (...) România este țara europeană cu cea mai evoluată legislaţie pentru minorități – pe educație, cultură (…). Spirala lor aspirațională a ajuns foarte departe, dar acolo unde ei ar trebui să respecte minoritarii nu se întâmplă (…). PPMT are cerințe abuzive, iar minoritățile, inclusiv cea maghiară, au obligația de a respecta Statul Român și Constituția acestuia”, a spus Horia Grama.

Liderii PPMT au anunțat la mijlocul acestei săptămâni că pe 20 iulie vor organiza manifestații de protest în mai multe localități din Transilvania, motivul fiind opoziția la proiectul de regionalizare propus de USL. PPMT susține că manifestările vor arăta clar dorința de autonomie a secuilor, dar și a maghiarilor care trăiesc în Nordul țării, în zona numită de ei Partium.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RUSINE HORICA, 7 iulie 2013
"România este țara europeană cu cea mai evoluată legislaţie pentru minorități – pe educație, cultură"...Horica asta este parerea ta. Este doar o minciuna inventata de ultranationalisti si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.