ACTUALITATE 6 noiembrie 2009

Grupul Şcolar „Berde Aron” împlineşte astăzi 35 de ani

de Covasna Media | 701 vizualizări
Şcoala va avea de astăzi propriul drapel [singlepic=535,250,250,,left]Elevii, profesorii şi în general toţi cei apropiaţi de Grupul Şcolar Economic „Berde Aron” din Sfântu-Gheorghe sărbătoresc astăzi şi mâine împlinirea a 35 de ani de la înfiinţarea şcolii, moment ce va fi marcat printr-o serie de concursuri, momente artistice sau prezentarea drapelului şcolii. Directorul adjunct al unităţii şcolare, Fehervari Ilona, a afirmat că seria acţiunilor de

Şcoala va avea de astăzi propriul drapel

Elevii, profesorii şi în general toţi cei apropiaţi de Grupul Şcolar Economic „Berde Aron” din Sfântu-Gheorghe sărbătoresc astăzi şi mâine împlinirea a 35 de ani de la înfiinţarea şcolii, moment ce va fi marcat printr-o serie de concursuri, momente artistice sau prezentarea drapelului şcolii.

Directorul adjunct al unităţii şcolare, Fehervari Ilona, a afirmat că seria acţiunilor de sărbătoare începe la ora 13, cu inaugurarea drapelului şcolii – care pe o parte prezintă o imagine a şcolii şi pe cealaltă a oraşului - şi depunerea coroanelor la statuia lui Berde Aron, evenimente urmate de un program artis tic susţinut la subsolul Bisericii Catolice din strada Fabricii.

Cu ocazia acestui eveniment vor fi acordate şi câteva diplome şi semne de recunoştinţă pentru cei care şi-au adus o contribuţie mai deosebită la dezvoltarea liceului.

Manifestările continuă şi sâmbătă, cu câteva competiţii şi jocuri pentru micii întreprinzători – în general concursuri pe teme legate de ştiinţe naturale şi de numele lui Berde Aron – om de ştiinţă şi economist.

„În 1974 când a fost înfiinţat liceul numărul elevilor era mai redus, am pornit cu câte 2 clase liceale şi clase începătoare erau 4 – 5, acum avem 9 clase terminale şi 4 în clasa a IX-a, asta ca urmare a scăderii numărului de elevi”, a precizat directoarea adjunctă. La Grupul Şcolar Berde Aron învaţă în prezent 670 de elevi, la secţiile economic şi administrativ. Şcoala a luat acest nume în anul 2007, de la omul de ştiinţă Berde Aron, născut în judeţul Covasna, şi care pe lângă activitatea sa în domeniul ştiinţelor a avut o contribuţie deosebită în economie. El a fost şi primul rector al Universităţii din Cluj.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.