ACTUALITATE 29 iulie 2009

Grota salină, scoasă la vânzare

de Covasna Media | 1403 vizualizări
Împins de impozitul forfetar, proprietarul a făcut Consiliului Local o ofertă de cumpărare a salinei, care va fi dezbătută astăzi

Proprietarul grotei saline amenajată în incinta bazei de înot din Sfântu-Gheorghe a decis să renunţe la afacerea sa şi a făcut o ofertă de vânzare către Consiliul Local (CL), motivul principal al acestui pas fiind impozitul forfetar, în condiţiile în care profitul salinei este zero. Investitorul Dali Sandor spune că după ce a luat în calcul timpul în care şi-ar amortiza investiţia şi faptul că profitul firmei pe care funcţionează salina este cam zero, şi din acest an

Împins de impozitul forfetar, proprietarul a făcut Consiliului Local o ofertă de cumpărare a salinei, care va fi dezbătută astăzi

Proprietarul grotei saline amenajată în incinta bazei de înot din Sfântu-Gheorghe a decis să renunţe la afacerea sa şi a făcut o ofertă de vânzare către Consiliul Local (CL), motivul principal al acestui pas fiind impozitul forfetar, în condiţiile în care profitul salinei este zero.

Investitorul Dali Sandor spune că după ce a luat în calcul timpul în care şi-ar amortiza investiţia şi faptul că profitul firmei pe care funcţionează salina este cam zero, şi din acest an ar trebui să plătească şi impozitul forfetar, a decis că cel mai bine ar fi să vândă. În plus, el şi-a îndreptat atenţia spre o pensiune cu care se ocupă, şi spune că nu ar avea timp suficient să gestioneze şi afacerea din Sfântu-Gheorghe.

Oferta a fost înaintată către CL, deşi au existat investitori şi din Braşov care ar fi vrut să cumpere, iar suma adusă în discuţie este de 100.000 de lei.

„Am spus că cel mai bine este ca salina să rămână la oraş. Prima dată am cerut 150.000 de lei, am argumentat cu facturi că profitul este zero, dar s-a ajuns la 100.000 şi să vedem dacă va aproba Consiliul”, a spus Dali Sandor. Omul de afaceri a afirmat că salina are deja o clientelă fidelă şi vara aceasta a fost frecventată chiar cu 25 – 30% mai mult faţă de vara trecută, deşi în acest sezon salinele de acest gen nu sunt foarte căutate. Cu toate acestea, după ce plătea chiria de aproximativ 900 de lei pe lună, plus utilităţile, profitul era zero.

Dali Sandor spune că a investit în amenajarea salinei peste 40.000 de euro şi inclusiv în acest an a făcut investiţii în ea. Salina artificială a fost deschisă la începutul anului trecut, într-o încăpere închiriată în clădirea în care funcţionează şi piscina. Pe o suprafaţă de 25 de mp, Dali Sandor a depozitat 7 tone de sare adusă de la Marea Moartă, cu conţinut ridicat de iod. Sala este amenajată sub aspectul unei saline, şi în incinta ei au fost amplasate spoturi luminoase, sisteme audio şi 7 scaune ergonomice.

Pentru a crea o atmosferă cât mai apropiată de o salină naturală, temperatura este menţinută constant la 20 de grade Celsius. Salina este benefică pentru tratamentul astmului, bronşitei şi în general boli ale căilor respi ra torii, dar şi pentru boli ale tiro idei, întrucât conţinutul de iod este mare.

În ceea ce priveşte costurile, abonamentul lunar costă 80 de lei, iar o şedinţă 10 lei. CL Sfântu-Gheorghe va discuta achiziţionarea salinei în cadrul şedinţei ordinare de astăzi.

Ana Sidon

Teme articol: criza impozit forfetar salina
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 30 iulie 2009
Inca un exemplu care ilustreaza lipsa de interes a guvernantilor fata de sustinerea si/sau supravietuirea IMM-urilor. Un impozit stupid si lacom, motivat de situatia disperata a bugetului tarii, care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.