ACTUALITATE 27 mai 2013

Grădină publică de 57.000 de euro la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 347 vizualizări

Municipalitatea amenajează un scuar la intersecția străzilor Bisericii şi Körősi Csoma Sándor

Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat o investiție de 57.000 de euro pentru amenajarea scuarului din intersecția străzilor Körősi Csoma Sándor – Bisericii. Spațiul, unde până nu demult era amplasată o clădire foarte veche, a fost achiziționat de Primărie, care a demolat construcția și dorește amenajarea aici a unei mici grădini publice.

Proiectul a trecut cu oarecare comentarii prin CL, în vreme ce patru consilieri s-au abținut de la votarea acestuia, considedând că suma de 57.000 de euro este destul de ridicată. Planul arhitectural al viitoarei grădini publice arată că aceasta se va întinde pe 835 de mp, iar în afara plantaţiilor decorative, aleilor, corpurilor de iluminat şi mobilierului urban necesare, aici își va găsi locul și un monument de for public.

Proiectul pentru scuar prevede amenajarea unor alei – cu piatră cubică, în vreme ce în centrul grădinii se va afla un monument. Grădina va fi înfrumusețată cu plante ornamentale – un șir de 20 de salcâmi, un arțar, precum și arbori de talie medie, mai exact fructiferi decorativi: vișini, meri și gutui. În această grădina vor fi plantaţi inclusiv arbuști cu diverse nuanțe de verde și flori de mai multe culori, inclusiv liliac, măceși și iasomie.

Scuar Bisericii - Korosi Csoma mai 2013 - 01

Viitoarea grădină publică va fi mobilată cu bănci și alte accesorii de mobilier urban, stâlpi de iluminat și lămpi, toate urmând să se încadreze în atmosfera centrului orașului, adică în stilul finalului de secol XIX.

Proiectul va necesita și investiții tehnice, inclusiv un sistem prin care o staţie de pompare automată va trimite apa preluată din reţeaua urbană de alimentare cu apă prin rețeaua de stropire compusă din aspersoare si ţeavă (banda) de irigare prin picurare.

Perioada de implementare a proiectului este de trei luni, urmând ca după aprobarea în CL, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, birourile de specialitate ale Primăriei să pornească demersurile în acest sens. Din moment ce banii au fost aprobați în CL, este de așteptat ca lucrările la amenajarea grădinii publice să fie finalizate chiar în acest an.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
TZAKANEL, 31 mai 2013
ma ala care ai zis de statuie nu cred ca va fi de secui cred ca va fi de roman ca daca e cum a zis unul plin de urina si fecale sa nu zica nimeni ca sau cacat unguri pe ei sa poata zice ne-am cacat pe citeste integral
alex, 28 mai 2013
Hotie pe fata. Chiar nu are ce face cu banii? Cum a ajuns la suma totala? Cine va castiga contractul de executie a lucrarii? Lucrarea a fost cuprinsa in proiectul de buget pe 2013, respectiv in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.