ACTUALITATE 30 august 2016

Gang Rehab – proiectele artistice se pot trimite până pe 5 septembrie

de Covasna Media | 949 vizualizări

S-a modificat calendarul concursului de proiecte artistice Gang Rehab. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 5 septembrie 2016, miezul nopții, proiectele (și operele de referință deja executate) se trimit în format electronic la adresa de mail: kultura@sepsi.ro. La aprobarea proiectelor candidații vor primi o confirmare. Subiectul mailului trebuie să fie: Proiect Gang Rehab 2016 Sfântu Gheorghe. Rezultatele vor fi comunicate la 7 septembrie, iar proiectele vor fi executate între 15 și 25 septembrie 2016. Artiștii selectați vor beneficia de un onorariu de 1000 de lei fiecare. Prezentarea și schițele gangurilor, împreună cu apelul de participare complet pot fi accesate pe site-urile www.sepsi.ro și www.kultur.ro.

Sfântu Gheorghe anunță un nou proiect de arte plastice interesant având ca scop înfrumusețarea municipiului. „Gang Rehab” vizează reabilitarea cu ajutorul artelor vizuale, a pasajelor de sub blocuri, așa ziselor ganguri, abandonate de ani buni și considerate zone ale nimănui, oferindu-le o imagine nouă, personalizată. Casa de Cultură „Kónya Ádám” împreună cu Consiliul Local Sfântu Gheorghe organizează un concurs în cadrul ediției a 4-a a Festivalului de arte contemporane „pulzArt”. Partenerii proiectului sunt Camera Arhitecților din România și Asociația Tone Troopers. Obiectivul inițiatorilor este îmbunătățirea pe termen lung a dispoziției celor care folosesc gangul, asigurând o trecere mai plăcută și mai sigură din spațiul privat în cel public. Unul dintre pasajele vizate se află în centrul orașului, în Piața Mihai Viteazul, în timp ce alte două sunt în cartierul Gării.

Apelul de proiecte este destinat artiștilor sau grupurilor de artiști compuse din doi membri (artiști plastici, artiști meșteșugari, graficieni, arhitecți, arhitecți peisagiști, graffitiști, artiști „street art” etc.) cu experiență în executare. Artiștii interesați trebuie să ia în considerare faptul că pentru executarea unui proiect sunt la dispoziție 10 zile, iar bugetul maxim al executării este de 1500 de lei. Înainte de începerea lucrărilor artistice, lucrările de reparație ale celor 3 ganguri vor fi efectuate de publicatorul apelului de proiecte în baza unui plan tehnic. În acest sens, toate gangurile vor fi reabilitate, curățate și zugrăvite, fiind montate și corpuri de iluminat și un panou publicitar în fiecare.

Proiectele depuse for fi evaluate de un juriu compus din cinci membri specializați în domeniu. Printre altele, vor fi evaluate aspecte precum cât de mult proiectul se încadrează în mediul, spațiul vizat dar și în tematica reabilitării. Se apreciază valoarea artistică, conceptul, experiența vizuală sofisticată, noutatea, creativitatea, dar și fezabilitatea sau calitatea preconizată a execuției. Vor fi luate în considerare și proiectele de referință ale candidaților. Membrii juriului sunt: Kispál Ágnes-Evelin, artist plastic, cofondator și administrator al Spațiului Expozițional de Artă Contemporană „Magma” din Sfântu Gheorghe, Wegroszta László arhitect, reprezentant al Camerei Arhitecților din România, Rátz Attila, artist plastic, reprezentant al Asociației „Tone Troopers”, Farkas Réka, jurnalist, redactor la cotidianul „Háromszék” și Szabó Lehel, artist vizual.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.