ACTUALITATE 19 aprilie 2018

Furt cu prejudiciu de peste 13.000 de lei, în Aita Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2169 vizualizări

Făptașul, un tânăr de 22 de ani, s-a împrietenit cu proprietarul, care i-a spus unde ține banii 

Polițiștii de la Postul de Poliție Aita Mare au reușit identificarea unui tânăr de 22 de ani, bănuit de furtul unei sume de bani dintr-un imobil din localitate.

 Din cercetări a reieșit că săvârșirea faptei s-a realizat prin împrietenire, unul din membrii familiei povestindu-i făptașului despre locul unde sunt ținuți banii. Astfel, tânărul a urmărit momentul în care membrii familiei erau plecați și, profitând de faptul că ușa de acces a fost lăsată descuiată, a pătruns în locuință de unde a sustras 13.000 de lei şi 9.200 franci elveţieni.

 În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că o conduită preventivă îi poate feri de hoți. Nu oferiți informații despre locul unde sunt ținuți banii sau obiectele de valoare în locuință și evitați să faceți cunoscut faptul că urmează să plecați de acasă.

De asemenea, chiar dacă plecați pentru o perioadă scurtă de timp de la domiciliu, nu lăsați ușa descuiată și asigurați toate căile de acces în imobil. Tot pentru a evita vizita unor musafiri nepoftiți, se poate dovedi utilă montarea unui sistem de supraveghere video, iar dacă locuiți la casă, prezența unui câine îi poate speria pe răufăcători.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.