ACTUALITATE 18 februarie 2019

Frații din Dobârlău acuzați de crimă, condamnați la peste 21 de ani de închisoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 3083 vizualizări

Curtea de Apel Brașov a decis pedepsirea cu câte peste 21 de ani de închisoare a celor doi frați din comuna Dobârlău, acuzați că au ucis un bărbat care i-a prins la furat lucernă pe un teren din Teliu, în iulie 2018. Sentința a fost pronunțată vineri, 15 februarie. 

Cei doi covăsneni au fost condamnați inițial la Tribunalul Brașov. În urma apelului, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov. Aici, vineri magistrații au decis agravarea pedepselor.

Astfel, lui Ghiurcă Aldea Laurenţiu i s-a majorat pedeapsa pentru omor calificat de la 16 ani de închisoare la 20 de ani de închisoare, la care s-a adăugat o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită pentru tâlhărie, rezultând 21 de ani de detenție. La pedeapsa rezultată s-a adăugat restul rămas neexecutat de 1 an 6 luni şi 19 zile din pedeapsa de 5 ani, 1 lună şi 10 zile aplicată de Judecătoria Miercurea Ciuc, într-un alt dosar. Prin urmare, Ghiurcă Aldea Laurenţiu are de executat 22 de ani 6 luni şi 19 zile închisoare.

În cazul fratelui său, Ghiurcă Constantin, pedeapsa pentru omor calificat a fost majorată de la 17 la 20 de ani de închisoare și s-a adăugat o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită pentru tâlhărie, rezultând tot 21 de ani de detenție. Dar și el are un rest de pedeapsă de 8 luni și 18 zile dintr-o sentință de 5 ani și 6 luni de închisoare. Așadar, va avea de executat 21 de ani 8 luni şi 18 zile închisoare.

Din pedepsele primite de cei doi frați va fi scăzută perioada petrecută de aceștia în stare de reținere și arest preventiv.

Pe latură civilă, instanța obligă ambii inculpați să plătească, în solidar, despăgubiri morale de câte 30.000 de lei și despăgubiri materiale de câte 3.132 de lei pentru două părți civile”, scrie publicația brașoveană MyTex, date confirmate de informațiile publicate pe site-ul Ministerului Justiției.

Cercetările anchetatorilor arată că în dimineața de 17 iulie 2018, victima, un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna brașoveană Teliu, ar fi plecat de acasă cu tractorul, pentru a lucra mai multe terenuri cu lucernă situate în extravilanul comunei. Aici, acesta ar fi surprins câteva persoane care se aflau la furat. Victima ar fi murit din cauza loviturilor primite cu obiecte contondente în zona capului și corpului.  

În urma investigațiilor, oamenii legii i-au identificat ca autori pe doi frați din comuna covăsneană Dobârlău. La câteva ore de la crimă a fost prins unul dintre făptași, Ghiurcă Aldea Laurențiu, în vârstă de 28 de ani, chiar în locuința sa din comună. Fratele său, Ghiurcă Constantin, în vârstă de 29 de ani, a fost prins abia a doua zi, în liziera pădurii din Dobârlău.

Acum, din cauza gestului necugetat, ambii trebuie să își petreacă tinerețea în spatele gratiilor.

Știrea inițială, despre cazul de crimă din Teliu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.