ACTUALITATE 28 martie 2014

Fostul prefect Dumitru Marinescu: „Am fost înlocuit pentru că am respectat legea”

de Monica Vrânceanu | 681 vizualizări

Recent schimbat din funcţie, fostul prefect de Covasna, Dumitru Marinescu, este de părere că a plătit cu postul faptul că a respectat legea. Dumitru Marinescu ne-a declarat joi că pleacă liniştit din Prefectura Covasna, unde consideră că a avut o activitate ireproşabilă, mai ales că tot timpul a lucrat pentru a nu permite escaladări ale eventualelor situaţii specifice acestei zone, gestionându-le cum se cuvine atunci când totuşi au mai apărut.

„Singurele probleme reale au fost cele legate de simbolistica şi steagurile susţinute de UDMR. De altfel, este clar că această schimbare a intervenit la presiunea UDMR. La început eram agreat de toată lumea, însă când au văzut că-mi fac treaba corect, că respect legea, că verific legalitatea documentelor, nu le-a mai convenit. Aşa că au făcut presiuni pentru înlăturarea mea, aşa cum au făcut şi în cazul fostului prefect Codrin Munteanu şi aşa cum cred eu că vor face de fiecare dată când cineva va respecta legea în vigoare în materie de simbolistică şi alte asemenea chestiuni”, a declarat Marinescu.

În continuare, fostul prefect a admis că este dezamăgit nu pentru că a fost schimbat din funcţie ci pentru că, de fapt, totul s-a politizat din nou şi nu i s-au putut aduce motive concrete prin care să se dovedească necesitatea înlocuirii.

„Pot spune că am fost înlocuit pentru că am respectat legea, nimic altceva... acum, să judece fiecare cum vine asta. În rest, plec cu fruntea sus din Prefectura Covasna”, a mai arătat Marinescu.

În ceea ce priveşte satisfacţiile personale ca prefect, Dumitru Marinescu a spus că pentru el constituie o mare realizare faptul că a reuşit organizarea sărbătorilor de 1 Decembrie şi 24 Ianuarie „aşa cum ar trebui ele să fie – pentru români, sărbătorind cu bucurie”.

UDMR, artizanul schimbării prefectului

Pe de altă parte, liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor, a declarat că schimbarea lui Marinescu este binevenită și instituie o stare de normalitate, după mult timp în care fostul prefect nu a făcut altceva decât să tensioneze relațiile interetnice din județ prin cele peste 55 de procese administrative intentate pe teme de simbolistică, steaguri sau ordinea de folosire a limbilor în documente.

„Domnul Marius Popica e un intelectual, profesionist și da, propunerea a fost discutată între PSD și UDMR Covasna. (…) Am speranțe mari în această schimbare și UDMR este deschisă pentru reprofilarea relațiilor româno-maghiare în detensionarea situației. Pentru că nu se putea continua așa, eram de râsul lumii dacă discuțiile despre steaguri, simboluri sau limba în care scriem antetele la CJ sau primării reprezentau marile probleme ale județului. (…) Mă bucur că premierul Victor Ponta și-a dat seama că trebuia rezolvată această situație și a făcut-o”, a mai spus Tamás Sándor.

Fost primar al comunei Vâlcele, Dumitru Marinescu a fost numit prefect de Covasna la finele lunii ianuarie a anului trecut, beneficiind de susţinerea PSD. Înaintea de numirea în funcţia de prefect, Marinescu a ocupat funcţia de inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna, acolo unde va reveni acum, când a fost înlocuit în funcţie de fostul director executiv al APIA Covasna, Marius Popica. Potrivit unor surse, învestirea lui Popica în funcţia de prefect se va face sâmbătă, 29 martie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lili, 28 martie 2014
In concluzie, propun ca pentru linistea guvernantilor de la Bucuresti in judetul Covasna numirile sa fie facute de UDMR si propun de asemenea Guvernului Ponta sa se aplece cu atentie si mai mare citeste integral
Kviatkovski, 28 martie 2014
Saaa..pe acest sovin Tamas de ce dracu nu-l schimba nimeni ca vorbeste gura fara el ? Daca Prefectul Marinescu a gresit cu steagurile si simbolistica,atunci cum de instantele de judecata i-au dat citeste integral
florin, 28 martie 2014
Tamás Sándor, a declarat că schimbarea lui Marinescu este binevenită și instituie o stare de normalitate, după mult timp în care fostul prefect nu a făcut altceva decât să tensioneze citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.