ACTUALITATE 17 iunie 2020

Fostul ministru al Sănătății va colabora cu o clinică din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3876 vizualizări

Victor Costache va consulta pacienții covăsneni o dată pe lună

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, începe, în 25 iunie, o colaborare cu Centrul Medical Pro-Vitam din Sfântu Gheorghe. Medicul primar în chirurgie cardiovasculară va avea, pentru început, consultații o dată pe lună, joia. 

Spunem Bun Venit! în echipa Centrului Medical Pro-Vitam Sf. Gheorghe domnului Conf. Univ. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Începând cu data de 25 iunie 2020, pacienții pot beneficia de consultații de specialitate de chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică și chirurgie pulmonară”, se arată într-o informare publicată marți, pe pagina de Facebook a clinicii. 

Potrivit reprezentanților Pro-Vitam, colaborarea, chiar dacă în regim privat, cu medicul Victor Costache vine ca un ajutor pentru pacienții din județul Covasna. 

Pentru început va veni o dată pe lună, în ziua de joi. Are pacienți și din zonă și lor le va fi mult mai ușor să îi vadă și să îi consulte aici. Dacă numărul de pacienți o să crească, o să își mai găsească un interval orar, într-o zi. E un avantaj major și un lucru foarte bun pentru pacienții din județ că pot fi văzuți de domnul doctor aici, la Sfântu Gheorghe”, ne-au spus reprezentanții Centrului Medical. 

Descrierea publicată pe pagina de Facebook arată și că doctorul Victor Costache „a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în 1999. S-a specializat la universităţi renumite din străinătate și a lucrat în spitale din Franţa, Germania, Danemarca, Marea Britanie, Scoţia.

Dr. Victor Costache a revenit cu familia în România în anul 2014 și a început activitatea medicală în țară, după ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate.

Cu o experienţă vastă în chirurgia cardiacă, a realizat intervenții chirurgicale în premieră naţională şi internaţională în domeniul chirurgiei endovasculare. A intrat în Academia Recordurilor Mondiale pentru prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

Este conferențiar în cadrul Facultății de Medicină „Lucian Blaga” din Sibiu și are o bogată activitate științifică. A scris și publicat articole de specialitate în reviste din țară și străinătate”

Cei interesați să obțină detalii sau să se programeze pentru o consultație la dr. Costache, o pot face la numerele de telefon 0267 312 919 sau 0728 114 900 sau la Centrul Pro-Vitam din str. Muncitorilor nr. 16. 

Victor Costache a fost ministru al Sănătății în perioada noiembrie 2019 – martie 2020. Mandatul său s-a încheiat după ce premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia în urma declarațiilor făcute privind testarea de COVID-19 a tuturor bucureștenilor.

În aprilie, presa centrală scria că fostul ministru a rămas, în calitate de consilier onorific, în echipa actualului ministru, Nelu Tătaru. 

Spre finalul lunii aprilie, publicația Turnul Sfatului a precizat că Victor Costache a încheiat colaborarea cu clinica privată din Sibiu, Polisano. În mai, s-a anunțat că doctorul a început să lucreze alături de o echipă de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov. Spitalul informa la mijlocul lunii trecute pe site-ul propriu că Victor Costache coordonează noul centru de chirurgie cardiovasculară. 

Sursa foto: Facebook/ Pro-Vitam

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.