ACTUALITATE 19 ianuarie 2014

Foștii angajați ai hotelului Montana intră în greva foamei

de Székely Emőke | 143 vizualizări

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, e decis să li se alăture

O parte dintre foștii angajați ai hotelului Montana din Covasna au decis să intre de săptămâna aceasta în greva foamei. Aceștia vor fi susținuți în acest demers de liderul de sindicat, Vasile Neagovici, care spune că aceasta este ultima soluție prin care speră că cei din conducerea unității se vor așeza la masa discuțiilor cu ei.

Înainte de a intra în greva foamei, foștii angajați, susținuți de alți membri de sindicat, vor protesta din nou, luni, în fața unității hoteliere. Președintele Sanitas, Vasile Neagovici, spune că cele 25 de persoane concediate de la Montana sunt nemulțumite pentru că deși protestează de mai bine de o săptămână, nimeni nu îi bagă în seamă.

„Luni va avea loc o amplă acțiune de protest, la care așteptăm să participe în jur de 250 de membri de sindicat. Scopul este acela de a sensibiliza conducerea hotelului, dar dacă nici această acțiune nu va duce la niciun rezultat, vom declanșa greva foamei pe termen nelimitat. Sunt îngrijorat vizavi de câteva dintre fostele angajate, care au probleme serioase de sănătate, boli cardiace, și cărora le-am spus să se gândească de două ori înainte de a recurge la acest gest, însă determinarea lor este mare. Mă voi alătura și eu acestei acțiuni, probabil vom intra în grevă prin rotație, pentru a nu pune în pericol viața cuiva” – a declarat Vasile Neagovici.

Acesta a mai menționat că sindicatul a dat în judecată conducerea hotelului Montana pentru dispozițiile de concediere, precum și pentru neplata unor drepturi neacordate în anii 2011, 2012 și 2013.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alina, 20 ianuarie 2014
"Greva foamei prin rotatie"?!. Suntem convinsi ca membrii Sanitas care se vor alatura grevistilor foamei, o vor face in timpul lor liber, nu pe banii institutiilor angajatoare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.