ACTUALITATE 10 noiembrie 2013

Fosta centrală de pe strada László Ferenc va fi demolată

de Székely Emőke | 87 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe și Asociația Sportivă „Adrenalin” au desfăcut contractul de închiriere a unei foste centrale termice din Sfântu Gheorghe, întrucât cei de la Adrenalin nu au reușit să își îndeplinească planurile, și anume construirea unui spațiu potrivit pentru practicarea escaladei. Astfel, clădirea va fi demolată.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat la ultima ședință proiectul de hotărâre cu privire la anularea acestui contract, după ce reprezentanții asociației sportive au spus că nu pot îndeplini clauzele din act. Viceprimarul Tischler Ferenc spune că din această cauză imobilul va fi demolat.

După ce localnicii din Sfântu Gheorghe s-au debranșat de la furnizorul central de apă caldă și căldură, imobilele în care funcționau vechile centrale au rămas în paragină. Administrația publică locală a încercat să găsească soluții pentru refolosirea acestor clădiri, însă, așa cum arată și exemplul „Adrenalin”, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Cazul este similar cu cel al trupei de teatru „Osonó”. În 2010, trupa de teatru a scris un proiect prin care dorea să reabiliteze o clădire a unei fostei centrale termice, unde ar fi trebuit să funcționeze un centru pentru tineri. Reprezentantul „Osonó”, Fazakas Misi, spunea la vremea respectivă că dorește ca acest centru să fie alternativă la baruri pentru acei tineri care fac naveta, locuiesc la internat, sau din alte motive sunt nesupravegheați dimineața sau după masa. Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat un contract cu „Osonó” pe 24 de ani, însă prin acesta nu s-au putut obține fonduri europene, astfel proiectul a eșuat.

Sunt și exemple pozitive în oraș. De exemplu, Incubatorul de Afaceri funcționează în locul unei foste centrale, iar în cartierul Őrkő, tot în locul unei centrale a fost construită o sală multifuncțională modernă. Un alt proiect în acest sens este demarat de CS Electrica, clubul sportiv dorind să aibă o sală de antrenament modernă într-o astfel de clădire. Aici lucrările sunt în toi, iar reprezentantul clubului, Simon Teodor, spune că deși înaintează cu viteza melcului, speră ca acest vis să devină realitate. „Lucrările merg încet, pentru că banii necesari vin de la sponsori și ne este greu să îi adunăm. Sper totuși că la anul vom putea termina lucrările” – ne-a declarat Simon Teodor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.