ACTUALITATE 10 februarie 2014

Flori și băncuțe în jurul blocurilor

de Székely Emőke | 175 vizualizări

Asociațiile de proprietari pot depune cereri la Primărie în acest sens

Primăria Sfântu Gheorghe lansează și în acest an programul de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor. Astfel, asociațiile de proprietari pot depune cereri pentru băncuțe, gard, arbori ornamentali, flori sau gazon, în valoare totală de 1.500 de lei pentru fiecare scară. 80% din sumă va fi suportată de Primărie, iar restul de 20% de asociațiile de proprietari. Scopul acestui program este înfrumusețarea zonelor verzi dintre blocuri, iar anul trecut mai multe asociații au apelat la acest ajutor oferit de municipalitate.

„Mi se pare o idee bună, anul trecut asociația noastră din cartierul Simeria a plantat astfel mai multe flori, și am primit și o bancă pe care am pus-o la intrare. E un ajutor considerabil faptul că plătim doar 20% din valoarea totală a produselor, dacă mergeam în piață, de exemplu, să cumpărăm flori pentru a le planta, ne costa mult mai mult” – ne-a declarat Maria Badea, locatar de bloc din Sfântu Gheorghe.

De aceeași părere este și o altă doamnă, care ne-a spus că latura estetică a unui bloc și a spațiilor din jurul acestuia nu este de neglijat. „Și dacă vrei să vinzi un apartament, e mai bine dacă spațiul din jurul blocului e îngrijit. Altfel se uită cumpărătorul, și altfel se simt și locatarii” – spune femeia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.