ACTUALITATE 9 octombrie 2018

Flagrant și urmărire ca în filme, de la Covasna spre Zagon

de Iulia Drăghici - Taraș | 8228 vizualizări

Cel bănuit de furt a încercat să scape la volanul unui autoturism, deși nu avea permis de conducere

Un tânăr din Zagon este cercetat de polițiștii din orașul Covasna pentru furt calificat și conducere fără permis. Misiunea de identificare a acestuia a decurs însă mai degrabă ca în scenariul unui film de acțiune.

„În data de 08.10.2018, o persoană din stațiunea Covasna a sesizat poliția din localitate cu privire la faptul că în nopțile de 06/07 și 07/08 octombrie 2018, persoane necunoscute au sustras din autoturismul său, care se afla oprit în urma unor defecțiuni pe drumul forestier care face legătura între localitățile Păpăuți și Comandău, un CD Player, 3 jante cu anvelope, panou comandă bord, o trusă cu șurubelnițe și alte bunuri.

În urma măsurilor polițienești specifice desfășurate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Covasna în zona semnalată, în data de 09.10.2018, în jurul orelor 23.50, a fost identificată persoana care a sustras bunurile menționate în plângere și care intenționa să sustragă și alte bunuri din autoturismul păgubitului. Persoana în cauză nu s-a conformat somațiilor polițiștilor și a încercat să fugă la volanul unui autoturism.

S-a procedat la urmărirea și oprirea autoturismului, conducătorul fiind identificat în persoana unui tânăr de 22 de ani, domiciliat în comuna Zagon. Cu ocazia controlului autoturismului, în portbagaj au fost găsite mai multe bunuri sustrase din autoturismul păgubitului. De asemenea, în urma verificării bazelor de date s-a constatat că persoana în cauză nu posedă permis de conducere auto pentru nicio categorie”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Acum, tânărul este cercetat penal de polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. 1, art. 229 alin.1 lit. b, din Codul Penal și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 din Codul Penal de către lucrătorii Secției nr. 3 Poliție Rurală Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.