ACTUALITATE 24 mai 2023

Firma constructoare de la CNMV: „Stadiul lucrărilor este 99.9%”

de Daniela Luca | 1165 vizualizări

Societatea Modern Power System din Cluj-Napoca, în calitate de executant al lucrărilor în cadrul proiectului care are ca obiect „Creșterea calității arhitectural-ambientale și reabilitare termică - Colegiul Național «Mihai Viteazul» - Internat și Sală de festivități”, vine cu câteva precizări legate de stadiul lucrărilor. Reprezentanții firmei spun că primăria le-a transmis notificarea de reziliere a contractului abia săptămâna trecută, contrar celor declarate de autorități. Mai mult, Modern Power System afirmă că stadiul lucrărilor a ajuns la 99.9%.

Săptămâna trecută, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe ne-au declarat că în ceea ce privește lucrările de la CNMV, care au fost sistate în 2021, încă se fac demersuri pentru a găsi o firmă care să facă o expertiză tehnică.

„Noi vrem să ne folosim de orice posibilitate ca să se termine lucrarea, însă a trebuit să reziliem contractul, fiindcă era un constructor cu care nu s-a ajuns la bun sfârșit. Acum, după rezilierea contractului, se va face o expertiză și un nou DALI (n.red.: documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) și va trebui să contractăm un nou executant pentru restul lucrărilor, chit că mai e puțin. Deci peste 80% din lucrări s-au executat. Cred că se poate spune că 90%, doar că unele sunt calitativ necorespunzătoare, care trebuie refăcute”, ne-a declarat săptămâna trecută viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Reprezentanții societății Modern Power System ne-au contactat după publicarea articolului și au venit cu câteva precizări în legătură cu momentul în care au primit notificarea de reziliere a contractului.

„Având în vedere data la care a fost publicat articolul, 17.05.2023, apreciem că nu se poate vorbi la trecut despre reziliere atât timp cât primăria a înaintat notificarea de reziliere la data de 18.05.2023, prin adresa 29799, iar rezilierea nu produce efecte decât în termen de 45 zile de la inițierea ei, dacă nu a fost dispus altfel de o instanță sau dacă părțile nu au reconciliat situația. Astfel, se poate observa că realitatea este alta”, ne-a transmis directorul general al firmei de construcții, Ionuț Andrei Lar.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor, acesta a precizat că s-a ajuns la 99.9%. Nu se face recepția deocamdată, pentru că beneficiarul, adică autoritatea locală, trebuie să își respecte întâi prevederile contractuale, au mai transmis reprezentanții firmei.

„Societatea noastră a solicitat o expertiză judiciară cu privire la stadiul lucrărilor în vederea concilierii situației. Totodată, vă comunicăm că stadiul lucrărilor la data publicării articolului (17.05.2022) este 99.9%, societatea noastră invitând beneficiarul să își respecte prevederile contractuale înainte de planificarea recepției la terminarea lucrărilor”, a mai precizat directorul general al societății Modern Power System.

Acesta a înaintat redacției noastre o invitație de a vizita fostul șantier, pe care am acceptat-o. Vom reveni cu informații de la fața locului și cu alte detalii legate de subiect după ce se va întâmpla acest lucru.

Pentru că nu au fost suficiente săli de clasă disponibile din cauză că mai multe corpuri de clădiri ale școlii sunt în reabilitare, la începutul acestui an școlar, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și-a împărțit activitatea în cinci clădiri din oraș.

Situația a pornit de la colaborarea deficitară dintre autorități și firma constructoare. Proiectul „Creșterea calității arhitectural-ambientale și reabilitare termică - Colegiul Național «Mihai Viteazul» - Internat și Sală Festivități” avea la momentul semnării contractului o valoare totală de peste 7,1 milioane lei, din care 6,9 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.