ACTUALITATE 14 mai 2013

Finanţele din Sfântu Gheorghe încearcă recuperarea taxelor şi amenzilor neplătite

de Monica Vrânceanu | 400 vizualizări

Mamele din Sfântu Gheorghe nu riscă să piardă indemnizaţia pentru creşterea copilului şi nici stimulentul de inserţie dacă nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale. Cei care riscă însă să aibă probleme în aceste cazuri sunt salariaţii şi pensionarii, cărora Finanţele Publice locale au dreptul să le pună poprire pe 30% din venituri.

Şefa Finanţelor Publice Locale din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Iozsa Emese, ne-a declarat că există trimestrial destul de multe persoane care nu plătesc şi întârzie cu achitarea taxelor şi impozitelor, ceea ce afectează clar bugetul oraşului. Cei de la Finanţe pun de obicei popriri pe venituri, cu titlul de executare silită, însă de cele mai multe ori, dacă omul are credite, de exemplu, suma recuperată lunar se micşorează.

În ceea ce priveşte natura datoriilor către Finanţele Publice Locale, cele mai multe dintre acestea provin din amenzile aplicate de către Poliţie sau CFR, amenzi de circulaţie sau amenzi pentru nerespectarea prevederilor din transportul feroviar – inclusiv călătoriile fără bilet.

„Nu pot spune un procent exact al celor care nu-şi plătesc taxele şi impozitele, dar ceea ce pot spune este că există un flux continuu şi avem destul de mulţi permanent”, a declarat Iozsa Emese, menţionând că sunt destui şi cei care vin să-şi plătească dările numai în momentul în care au nevoie de adeverinţe doveditoare în alte părţi.

Iozsa Emese a mai spus că datoriile sunt atent monitorizate tocmai pentru a nu ajunge la termenul de prescriere, deoarece acest lucru înseamnă că achitarea lor va reveni funcţionarilor şi nimeni nu doreşte acest lucru. Odată cu finalizarea unei noi perioade financiare la 31 martie, Finanţele Publice Locale vor începe să transmită din nou înştiinţări şi somaţii datornicilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.