ACTUALITATE 28 mai 2017

Final de liceu și pentru absolvenții de la „Mircea Eliade”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2740 vizualizări

Cei 110 elevi din cele patru clase de a XII-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului au trecut joi, 25 mai, prin emoția festivității dedicate Ultimului Clopoțel. Alături le-au stat diriginții Cătălin Lungu (a XII-a A), Anca Russu (a XII-a B1), Silviu Ciprian Popica (a XII-a B2) și Doina Pătrunjel (a XII-a C), dar și profesorii, preoții și reprezentanții primăriei, dar mai ales părinții.

„Dragi absolvenți, astăzi este vorba despre voi. Ieri pășeați, timizi, în liceul nostru, tot alături de părinții voștri și tot plini de speranță: speranța notelor bune, speranța popularității, speranța prieteniei și poate speranța primei manifestări a dragostei. Întotdeauna, finalul unui an școlar aduce cu el foarte multe emoții. Pentru voi aceste emoții sunt și mai mari pentru că acum vă numiți absolvenți. (...) Dragii mei, vă îndemn să îndrăzniți să visați! Să îndrăzniți să luptați pentru visurile voastre, să îndrăzniți să munciți! Orice este posibil prin muncă și perseverență! Să fiți onești așa cum părinții și dascălii voștri v-au învățat! Să fiți generoși și altruiști! Să vă înconjurați de oameni frumoși și buni, de la care să aveți ce să învățați! Aveți șansa, ca în această lume mare și plină de necunoscut, să deveniți vocea unei națiuni mai bune. Noi avem încredere în voi!”, a transmis prin intermediul discursului ținut în cadrul ceremoniei, directoarea liceului, profesoara Maria Bularca.

Cu media 9,97, Mădălina Georgiana Marin, din clasa a XII-a B1, și-a câștigat pe deplin titulatura de șefă de promoție și, așa cum este tradiția, a prezentat în fața celor prezenți la festivitate discursul său.

„Nimic nu este mai satisfăcător în viața unui licean decât momentul în care acesta își dă seama că acele persoane pe care le privea în fiecare an stând pe scaune, ținându-și florile în mâini și așteptând să fie chemate în față, se transpun în el însuși. În acel moment, toată emoția acumulată de-a lungul timpului se revarsă într-o singură secundă, iar el realizează că timpul are prostul obicei de a fi ireversibil, după cum spunea scriitorul Octavian Paler. Acum, unul din acei liceeni sunt și eu. Rememorez cu drag fiecare clipă, fiecare îndemn oferit de profesori, zâmbetele colegilor, sălile de clasă mereu pline, munca depusă în organizarea unor activități și pauzele mult prea scurte pentru a ne petrece timpul cu toți prietenii. De astăzi înainte, tot ce voi putea face va fi doar să rememorez toate aceste momente, însă știu că mi le voi aduce aminte toată viața. Încă o dată le mulțumim profesorilor pentru susținerea pe care ne-au oferit-o de-a lungul celor 4 ani, pentru fiecare sfat oferit cu bucurie, dar și pentru că datorită dumneavoastră suntem astăzi absolvenți, pășind în viață cu un bagaj mare de învățături”, a spus aceasta.

Ceremonia a continuat cu înmânarea premiilor și diplomelor pentru cei mai merituoși elevi și s-a încheiat cu gândul general că aceasta a fost una dintre cele mai bune promoții de elevi pe care liceul a avut-o, dar și cu speranța că succesul își va găsi locul în viața fiecăruia dintre acești absolvenți.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.