ACTUALITATE 24 august 2022

Filtre rutiere la Sfântu Gheorghe; 20 de permise reținute într-o zi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1116 vizualizări

Controalele în trafic au continuat în județul Covasna și în perioada 19 – 22 august, cel mai recent având loc luni, la intrarea în Sfântu Gheorghe, informează polițiștii rutieri. Acțiunile au loc cu scopul de a preveni și combate cauzele generatoare de accidente rutiere. 

Un alt obiectiv al filtrelor rutiere organizate de polițiști este conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație.

În ceea ce privește consecințele imediate ale acestor controale, după acțiunea de luni concluzia este că nu au fost constatate nereguli deosebite, cu toate că au fost verificate 28 de autovehicule. De punctat este că acest filtru rutier a vizat operatorii economici care efectuează activități de transport de persoane.

O altă acțiune evidențiată de oamenii legii a avut loc duminică, tot la Sfântu Gheorghe, cu scopul creșterii gradului de disciplină rutieră în reședința de județ, notează IPJ Covasna, într-un comunicat de presă. 

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 pentru nerespectarea limitei legale de viteză. În cursul acțiunii au fost reținute și 20 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare”, transmite aceeași sursă. 

Cât despre recomandările pentru siguranța tuturor participanților la trafic, „polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră, să manifeste prudență în trafic şi să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi de trafic.

Nu uitați că minutele câștigate prin nerespectarea regimului legal de viteză, neatenția sau ignorarea deliberată a regulilor de circulație nu pot justifica consecințele pe care o astfel de conduită le generează, atât în ceea ce privește sancțiunile prevăzute de lege, cât și cu privire la riscurile de a fi implicat într-un accident rutier, ale cărui urmări pot fi tragice sau pot avea consecințe iremediabile”, se mai arată în comunicatul de presă trimis marți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.