ACTUALITATE 20 iunie 2013

Festivalul de arte contemporane PulzArt, un nou produs local

de Monica Vrânceanu | 208 vizualizări

În această toamnă, între 5 şi 8 septembrie, Sfântu Gheorghe va găzdui Festivalul de arte contemporane PulzArt. Reprezentanta Biroului de Imagine al Primăriei, Knop Ildikó, a declarat că scopul Festivalului va fi implicarea unui segment cât mai variat de public în tot ceea ce înseamnă artă şi cultură.

„Am realizat o înregistrare numită Vibes, care a captat atenţia multora, putând fi văzută pe unele site-uri de socializare. Apoi, un joc online intitulat Pulz a atras atenţia aurpra oraşului Sfântu Gheorghe – scopul ambelor acţiuni a fost acela de a anunţa pregătirile pentru Festivalul de arte contemporane PulzArt. Vrem ca prin acest eveniment să atragem atât publicul în cravată cât şi pe cel în tenişi, prin iniţiative reprezentative şi interesante ale artei contemporane. Nu doar denumirea festivalului ci şi imaginea vizuală sunt axate pe pulsaţie – scanarea, palparea impulsurilor artei, efectul creaţiei, freamătul şi vibraţia pe care aceasta o dă oraşului”, a declarat Knop Ildikó.

Potrivit acesteia, evenimentul va aduce la Sfântu Gheorghe programe mai puţin accesibile publicului transilvănean, iar pentru că 2013 este Anul sunetului şi al cuvântului, muzica şi literatura vor avea roluri importante în Festival, chiar dacă aici îşi vor găsi locul şi producţii teatrale sau expoziţii de artă vizuală.

Bugetul Festivalului este de 120.000 de lei, suma venind o parte de la bugetul local şi o altă parte din vânzarea evenimentelor şi prin accesarea unor proiecte. Până în prezent, Festivalul include zece producţii, urmând ca acestora să li se adauge şi altele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.