ACTUALITATE 21 martie 2016

Fermierii covăsneni sunt chemaţi la protest naţional

de Iulia Drăghici - Taraș | 420 vizualizări

Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine din Covasna face apel către fermierii din întreg judeţul să se alăture Manifestaţiei Fermierilor şi a Agricultorilor, protest care va avea loc miercuri, 23 martie, la Bucureşti. Asociaţia pune la dispoziţia fermierilor covăsneni 8 autocare a câte 50 de locuri, adică suficiente pentru 400 de persoane. Acestea au plecare de la ora 5 dimineaţa, din diverse locaţii în judeţ.

„Plecarea autocarelor va fi după cum urmează: zona Sfântu Gheorghe şi comunele Bixad, Malnaş, Chichiş, Ozun, Dalnic – cu plecare din Sfântu Gheorghe, din faţa sediului Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine din Covasna, str. Martinovici Ignac Nr.2 (lângă Liceul de Artă), la ora 5, responsabil preşedintele asociaţiei Otvos Moise; zona Ghidfalău, responsabil primarul Berde József, Csutka Attila, Jako Tibor, cu plecare din faţa Primăriei la ora 5; zona Baraolt, responsabil Farkas Sandor, cu plecare din faţa Căminului Cultural din localitatea Filia, la ora 5, pe ruta Brăduţ - din faţa parohiei Reformate, Baraolt - din faţa Primăriei, Aita Mare - din faţa Primăriei, Belin - din faţa Primăriei; zona Târgu Secuiesc, responsabil Koos Károly - cu plecare din autogara oraşului la ora 5; Întorsura Buzăului - cu plecare din faţa Primăriei la ora 5, Barcani - din faţa Primăriei la ora 5, Sita Buzăului - din faţa Primăriei, la ora 5, cu responsabili preşedinţii Asociaţiilor Crescătorilor de Bovine”, informează reprezentanţii AJCB, într-un comunicat de presă.

Mergem la protest din cauza suferinţelor pe care trebuie să le suportăm. Nu mai putem. Ne-a ajuns cuţitul la os, pur şi simplu. Ca să supravieţuiesc a trebuit să mă împrumut de 6.000 de euro până astăzi când trebuia să ne intre banii, şi nici aşa nu m-am descurcat. Treburile sunt foarte complicate. Un fermier adevărat, care are fermă şi care trăieşte din aceste câştiguri, nu are cum să se descurce, să îi meargă bine şi să fie mulţumit. Este imposibil. Daţi-vă seama că banii pe benzină intră abia în iunie, iar banii pe teren intră prin aprilie. Ce facem noi până atunci? Plus de asta, cererile pentru subvenţiile de păşunat nu le putem depune pentru că nu este clar sub ce formă trebuie depuse. Sunt atât de multe probleme încât pur şi simplu nu mai putem suporta. Trece timpul, bani nu primim, documente nu putem depune. Este îngrozitor şi este foarte greu!”, ne-a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine din Covasna, Constantin Vlad.

Aceeaşi sursă a mai adăugat: „Am văzut ferme şi în Austria. Zici că acolo se trăieşte în altă lume, deşi suntem parte a aceleiaşi comunităţi europene. Pe ei nu îi doare capul de nimic. Totul merge ca la carte”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.