ACTUALITATE 23 mai 2012

FC Sepsi scrie istorie - Echipa locală de futsal a ajuns în premieră în finala Ligii I

de Székely Emőke | 42 vizualizări

După dubla victorie din semifinale, contra United Galați (12-9 și 6-4), FC Sepsi se pregătește de ultima fază a Ligii I la futsal. Marți seara spectatorii au avut parte de un moment unic în istoria clubului, căci niciodată FC Sepsi nu a ajuns în finala competiției.

Semifinala s-a jucat după sistemul două partide câștigate din trei disputate. Nu a fost nevoie însă de trei jocuri, pentru că după ce la sfârșitul săptămânii FC Sepsi a învins United Galați în deplasare cu 12-9, marți a câștigat din nou, scor 6-4. A fost o partidă extrem de echilibrată, gălățenii arătând un joc bine pus la punct din punct de vedere ofensiv, ei fiind cei care au deschis scorul în primul minut al partidei. Egalarea a venit repede prin Máté, dar oaspeții au reușit să marcheze de două ori, iar publicului din Sala Sporturilor Szabó Kati parcă nu îi venea să creadă că gazdele sunt conduse cu două goluri. Înainte de pauză Mánya a redus din diferență, scorul după primele 20 de minute fiind de 2-3.

A doua parte a jocului le-a aparținut gazdelor, Pânzaru a egalat (3-3), apoi Țicalo, Máté și Mánya au stabilit un avantaj confortabil de trei goluri (6-3). Oaspeții au mai avut o sclipire la finalul partidei, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 6-4. Trebuie remarcat faptul că în ciuda accidentării, brașoveanul Burciu a intrat pe teren, a jucat cu multă ambiție, la nivelul cu care ne-a obișnuit. În primul sezon în care a evoluat la Sfântu Gheorghe a intrat în inimile suporterilor, aceștia aplaudându-i efortul minute în șir.

Urmează așadar ultimul act al competiției, finala, contra City Us Târgu Mureș, un club al cărui buget este mult mai mare decât cel al covăsnenilor. Prima partidă va avea loc luni sau marți la Sfântu Gheorghe. Jucătorii și conducerea clubului FC Sepsi sunt încrezători în forțele proprii, pentru că echipa nu a fost învinsă pe teren propriu în acest sezon, așadar cu ajutorul suporterilor speră să facă o figură frumoasă la începutul săptămânii viitoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.