ACTUALITATE 16 august 2021

Fără amenzi, dar cu pauză de cafea și ceai pentru șoferi, într-un control pe DN11

de Iulia Drăghici - Taraș | 3526 vizualizări

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Covasna au avut duminică o nouă acțiune în teren, pe DN11, însă de această dată, în loc de amenzi, polițiștii au împărțit cafea și ceai. Oamenii legii s-au folosit de prilej să stea de vorbă cu șoferii și motociliștii și să le reamintească de importanța pauzelor la condus, dar și alte recomandări pentru a evita accidentele.

În dimineața zilei de 15 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Covasna au desfășurat, pe DN 11, o acțiune cu scop preventiv. Principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost prevenirea uneia dintre cauzele generatoare de accidente rutiere și anume oboseala la volan.

Astfel, polițiștii au oprit conducătorii de vehicule, nu pentru o acțiune de control ca de obicei, ci pentru a-i invita să ia o pauză și să bea o cafea sau un ceai.

 Pe parcursul pauzei, polițiștii le-au oferit o serie de recomandări privind conducerea autovehiculelor în condiții de siguranță.

Conducătorilor auto le-a fost adus la cunoștință faptul că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței şi vigilenței.

Tocmai de aceea această pauză de la condus a fost bine primită de participanții la trafic mai ales de cei ce se deplasau pe distanțe considerabile, aceștia fiind plăcut surprinși de inițiativa polițiștilor rutieri”, a transmis IPJ Covasna luni, într-o informare de presă.

Oamenii legii reamintesc și prin intermediul nostru o serie de reguli care dacă sunt aplicate reduc considerabil riscul de accident.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a evita orice eveniment neplăcut în trafic, polițiștii vă recomandă:

- odihniți-vă bine înainte de a pleca la un drum lung!

- dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți!

- respectați cu strictețe regimul de viteză instituit pe sectorul de drum pe care vă deplasați și circulați cu viteza adaptată condițiilor din trafic și nu uitați de politețea rutieră!

Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic”, informează polițiștii covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.