ACTUALITATE 24 mai 2012

Fabrică ilegală de ţigări descoperită la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 53 vizualizări

Prejudiciul provocat bugetului de stat este estimat la 50.000 de lei.

Polițiștii covăsneni au destructurat un grup infracțional care se ocupa de fabricarea ilegală de țigarete. Prejudiciul provocat bugetului de stat este estimat la 50.000 de lei.

Trei persoane sunt cercetate în stare de libertate după ce au fost prinse în flagrant comercializând ilegal țigarete și tutun. Șeful Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Covasna, Tudor Mihai, a declarat că timp de trei luni angajații Serviciului de Investigare a Fraudelor au urmărit un grup de infractori, după care, pe 15 mai au organizat o acțiune în municipiul Sfântu Gheorghe, ocazie cu care au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și o depistare în trafic a unui autoturism ce transporta tutun.

În urma perchezițiilor s-a găsit un mic atelier de fabricare de țigarete: 7 kg de tutun, 8.800 de tuburi de țigarete cu filtru și 6 dispozitive manuale de produs țigarete, 122 de țigarete confecționate manual și alte 120 de provenință chineză.

Polițiștii au extins cercetările și în județul Prahova și au organizat o acțiune în urma căreia l-au surprins în flagrant pe E.C. în timp ce comercializa tutun și alte materiale necesare confecționării de țigarete. În urma a două percheziții domiciliare, oamenii legii au găsit peste 130 kg de tutun, 48 de dispozitive de umplut țigări și 100.000 de tuburi de țigarete cu filtru. La această acțiune, sub coordonarea procurorului desemnat au participat 19 polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la Serviciul de Intervenție Rapidă, de la Serviciul de Criminalistică și doi comisari de la Garda Financiară Covasna.

Polițiștii continuă cercetările împotriva a trei persoane, cu vârste între 38 și 47 de ani, membrii ai aceleiași grupări infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală. Țigaretele confecționate erau vândute în special în mediul rural, iar cele confiscate de polițiști vor fi distruse.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.