ACTUALITATE 28 aprilie 2010

Fabrica de Țigarete renunță la 15 angajați

de Covasna Media | 973 vizualizări

Conducerea Fabricii de Țigarete din municipiul Sfântu-Gheorghe a anunțat disponibilizarea unui număr de 15 dintre cei 103 angajați, după ce a fost nevoită să țină porțile închise aproximativ o lună.

Directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, a declarat că din totalul de angajați au primit documentația pentru disponibilizarea a 15 persoane. Ele urmează să primească preavizele în cursul zilei de vineri.

Această măsură vine după ce, în luna martie, Fabrica a fost închisă timp de aproximativ o lună ca urmare a reînvierii unor accize în valoare totală de aproape 500 de milioane de lei noi. Ca urmare a închiderii Fabricii, unitatea a întâmpinat greutăți și pierderi, fiind nevoită să mai renunțe din personal.

În jur de o sută de angajați de la Fabrica de Țigarete din Sfântu-Gheorghe intraseră în șomaj tehnic începând cu data de 10 martie, și au reînceput activitatea după ce în preajma Paștelui instanța a decis că Fabrica poate să producă până la soluționarea cazului.

La Fabrica de Ţigarete din municipiu sunt angajate 103 persoane și este vorba despre o unitate unică în zonă. Anul acesta, fabrica împlinește 113 ani de existenţă. Acum o lună, angajaţii au protestat în curtea unităţii după ce fabrica și-a pierdut licenţa ca urmare a reînvierii unor facilităţi fiscale de care beneficiase începând din anul 2004, în baza unei ordonanţe de Guvern.

Conducerea unităţii a solicitat ca până ce nu există o decizie definitivă a instanţei să își poată continua activitatea, fiindcă altfel pierd clienţi importanţi și riscă să nu se mai deschidă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.