ACTUALITATE 3 iunie 2022

Expoziție interactivă despre inventatorii maghiari la fosta fabrică de ţigarete

de Covasna Media | 789 vizualizări

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează o expoziție care va fi deschisă pe 13 iunie și va putea fi vizitată până pe 17 iunie la fosta fabrică de ţigarete din Sfântu Gheorghe.

După deschiderea expoziției, va avea loc o conferință profesională cu prezentări ale vorbitorilor invitați: Koszecz Sándor, director al Centrului de Experiențe Științifice KOLLABOR, Békéscsaba; Ania Pascalău, reprezentant al CREIC, Cluj-Napoca; Horváthné Pákozdi Emese, reprezentant al Centrului Interactiv de Experiențe Științifice FUTURA, Mosonmagyaróvár.

Pe lângă comemorarea inventatorilor maghiari, scopul evenimentului este de a prezenta ateliere creative antreprenorilor și persoanelor cu interese tehnice și științifice din regiune. Aceste ateliere pot inspira demararea unor inițiative similare și pot oferi inspirație pentru utilizarea viitoare a fostei fabrici de ţigarete.

Vizitatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la un tur ghidat interactiv, învățând despre inventatorii maghiari, invențiile lor și despre oamenii de știință de origine maghiară laureați ai Premiului Nobel, într-un cadru nu foarte îndepărtat de epoca în care aceștia au fost activi.

Expoziția prezintă o serie de obiecte inventate de oamenii de știință maghiari sau care au contribuit la inventarea acestora. Datorită colecției de echipamente de la Sepsi TeleTár din Sfântu Gheorghe, pasionații de telecomunicații și de istoria tehnologiei vor avea ocazia să încerce și ei exponatele.

Expoziția poate fi vizitată cu un tur de grup ghidat în perioada 13-17 iunie, în clădirea fostei fabrici de ţigarete de pe strada Kós Károly nr. 21. Tururile cu ghidaj pentru grupuri pot fi rezervate în avans la numărul de telefon 0747 408 005, zilnic între orele 9:00 și 18:00.

Expoziția este finanţată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna.

(Sursa: Comunicat Primăria Municipiul Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.