ACTUALITATE 27 februarie 2023

Exercițiu de alarmare publică – „miercurea sirenelor”

de Iulia Drăghici - Taraș | 962 vizualizări

Un exercițiu de alarmare publică, „MIERCUREA SIRENELOR”, va avea loc miercuri, 1 martie, în intervalul 10:00 - 10:30, în județul Covasna.

Acțiunea marchează Săptămâna Protecției Civile.

Pe această cale, facem un apel către populație să nu intre în panică, subliniind că va fi vorba doar despre un exercițiu. Sirenele vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție ce se impun în astfel de situații”, informează ISU Covasna. 

Și Primăria Sfântu Gheorghe a transmis un mesaj similar. 

„Primăria Sfântu Gheorghe informează locuitorii că miercuri, 1 martie, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc un exerciţiu de alarmare publică.

Exerciţiul face parte din cadrul evenimentelor prilejuite de „Săptămâna protecţiei civile” şi este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna. Scopul acestuia este de a verifica funcţionarea sirenelor de alarmare publică.

În acest sens, facem apel la locuitori să nu intre în panică, fiind vorba doar despre un exerciţiu”, se arată într-o altă informare de presă transmisă de autorități. 

Așadar, important de reținut este să nu vă alarmați și să nu intrați în panică dacă auziți sirenele. 

În același context, al Săptămânii Protecției Civile, au loc activități de prevenire, de instruire pe tema tehnicilor de acordare a primului ajutor medical, respectiv a modului de comportare specific în diverse situații de urgență, vor fi amenajate puncte de informare preventivă în zonele cu public numeros, dar vor avea loc și alte acțiuni. 

Joi, pe 2 martie, începând cu ora 10:00, în școlile din județ se vor organiza și exerciții de simulare a unui seism. 

Tot joi are loc și Ziua Porților Deschise la Stația Întorsura Buzăului, iar vineri, 3 martie, un eveniment similar este organizat la punctul de lucru Baraolt. 

În 28 februarie a.c. se marchează 90 de ani de când în România s-a legiferat înființarea protecției civile, componenta necombatantă a apărării naționale, care are în atribuții măsuri pentru ocrotirea populației. 

(Sursa foto: ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 28 februarie 2023
la ce tehnologie e acuma (avioane stealth, rachete inteligente, etc) nu prea mai au vreun rost
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.