ACTUALITATE 25 februarie 2016

Excursie la Viena pentru „cel mai bun vorbitor” la Covalact Saint George City of Debate X

de Iulia Drăghici - Taraș | 299 vizualizări

Ediţia cu numărul zece a celei mai mari competiţii de dezbateri din România, Covalact Saint George City of Debate, care va avea loc în perioada 4-6 martie la Sfântu Gheorghe, se întrevede a fi mai interesantă ca oricând. Organizatorii au anunţat că „cel mai bun vorbitor” al competiţiei va câştiga o excursie de două persoane la Viena.

Excursia, de trei zile şi două nopţi, va include cazarea la un hotel în centrul Vienei, transportul cu avionul, masa şi o vizită la fabrica de ceaiuri Demmers, partener al Asociaţiei de Tineret „Ecou”. Câştigătorul va avea oportunitatea să îşi aleagă perioada călătoriei, în oricare zile de primăvară, în lunile martie, aprilie sau mai.

„Să fii primul dintre 300 de vorbitori, câţi vor fi la Sfântu Gheorghe, este oricum o performanţă imensă. Dacă în ultimii doi ani au primit laptopuri, anul acesta sperăm să fie foarte pe plac excursia la Viena. Ne aşteptăm ca acest „cel mai bun vorbitor” să devină unul dintre liderii debaterilor din România. De asemenea, ne bucurăm că şi anul acesta participă mulţi dintre debaterii de top şi sperăm ca acest premiu să îi motiveze şi mai mult, să avem meciuri şi mai interesante şi dezbateri mult mai productive pentru toţi. Mulțumim companiei Demmers, pentru acest premiu deosebit”, ne-a declarat iniţiatorul şi principalul organizator al evenimentului Mădălin Guruianu.

Compania de ceaiuri „Demmer Teehaus”, înfiinţată în anul 1981 în Austria, „şi-a creat o bază stabilă de clienţi fideli, creând o necesitate nu numai pe teritoriul Austriei, ci în toată Europa şi peste ocean, devenind azi una dintre cele mai cunoscute companii producătoare şi importatoare de ceai”, scrie pe site-ul oficial al partenerului Covalact Saint George City of Debate X.

Cea mai mare competiţie naţională de dezbateri aşteaptă în acest an 100 de echipe participante, adică 300 de concurenţi, elevi ai claselor IX-XII şi peste 80 de arbitri, studenţi şi profesori. În organizarea evenimentului se implică circa 50 de voluntari din Sfântu Gheorghe.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.