ACTUALITATE 14 februarie 2016

Episcopul Andrei, slujbă arhierească la Vâlcele

de Sever Ioan Miu | 441 vizualizări

Evenimentul a marcat împlinirea unui an de la întronizarea PS Andrei ca Episcop al Covasnei și Harghitei

În dimineața răcoroasă, dar însorită a acestei duminici, Preasfinția Sa Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, a venit la Vâlcele pentru a oficia o slujbă arhierească la biserica ortodoxă din sat. PS Andrei a fost salutat de membrii corului Voievozii Munților din Vâlcele, printre care se afla și viceprimarul Nicolaie Cucu, și de preoții Ioan și Vasile Tămaș Delavâlcele.

Un sobor de preoți a oficiat slujba religioasă alături de Preasfinția Sa. Corul Voievozii Munților a luat parte la ceremonie, fie intonând alături de ceilalți credincioși cântările bisericești, fie umplând biserica de pricesne și cântece patriotice. După liturghie, PS Andrei a ținut o predică despre femeia samariteancă, arătând că, acea mamă, deși de altă credință și pusă „la încercare” de Mântuitor, nu a dat înapoi în a-și căuta la El salvarea pentru fiica ei. În finalul predicii, PS Andrei le-a urat celor veniți la slujba arhierească să aibă atâta credință cât femeia samariteancă.

Preotul Ioan Tămaș Delavâlcele a prezentat istoricul bisericii și realizările sale și ale fiului său în comună, apoi PS Andrei, după ce a remarcat eforturile de întreținere a bisericii depuse de preotul paroh, i-a îndemnat pe Voievozii Munților să ajute la restaurarea la interior a bisericii. Totodată, l-a rugat pe prefectul Sebastian Cucu, prezent la liturghie, să sprijine acest demers pe lângă instituțiile abilitate.

Evenimentul a marcat și împlinirea unui an de la întronizarea PS Andrei ca Episcop al Covasnei și Harghitei și s-a încheiat cu o masă la Căminul Cultural din Vâlcele. Aici, Voievozii Munților au intonat, în cinstea Sfinției Sale, alte cântece patriotice, dar și un cântec popular compus de părintele Vasile Tămaș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.