ACTUALITATE 22 ianuarie 2014

Episcopia Covasnei și Harghitei finalizează primirea Complexului Bradul și a spațiilor din blocul ADAS

de Monica Vrânceanu | 521 vizualizări

Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei derulează în această perioadă procedura de preluare a celor două obiective trecute în proprietatea sa la finele anului trecut: spațiile fostului ASIROM din blocul Adas din Sfântu Gheorghe și Complexul Hotelier Bradul din Covasna.

Înalt Prea Sfințitul (IPS) Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, ne-a declarat că în prezent se lucrează la trecerea obiectivelor în proprietatea Episcopiei, acest lucru incluzând multe aspecte, deoarece e vorba de un patrimoniu ce cuprinde nu doar clădiri ci și alte bunuri precum și angajaţi – dacă vorbim despre Complexul Bradul.

Suntem în grafic cu preluarea, pe care dorim să o facem corect și fără probleme, tocmai de asta durează protocolul de predare – primire. În plus, vorbim și despre personal, oamenii angajați la Complexul Bradul ce s-a aflat la RA-APPS, iar noi vrem să facem această preluare fără pierderi de niciun fel”, s-a limitat a spune IPS Ioan.

Acesta a mai precizat că imediat ce predarea și primirea obiectivelor vor fi finalizate, Episcopia va face publice planurile sale în legătură cu obiectivele de la Covasna și Sfântu Gheorghe.

O Ordonanță de Urgență a Guvernului emisă în 24 decembrie 2013 a anunțat cedarea de către RA-APPS a Complexului Hotelier Bradul către Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Mișcarea a avut loc după ce, în 2011, Hotelul Bradul se afla pe lista obiectivelor pe care Ministerul Dezvoltării și Turismului de atunci ar fi dorit să le vadă scoase la vânzare prin licitație. Spațiile din blocul ADAS au fost obținute de Episcopie tot în decembrie 2013, în „schimbul” spațiilor fostei BNR, care în ultimii ani au fost subiectul mai multor procese, dreptul asupra acestuia fiind revendicat atât de Consiliul Judeţean Covasna, cât şi de Biserica Ortodoxă Română (BOR); rezultatul final a fost că fosta BNR a trecut în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.