ACTUALITATE 16 aprilie 2013

Elvețienii ne învață cum să combatem violența în școli

de Székely Emőke | 48 vizualizări

La cursurile care vor avea loc în perioada aprilie – mai vor participa 100 de profesori și 25 de polițiști

Un psiholog al Poliției Elvețiene va ține o serie de cursuri având ca temă curajul civic. Este vorba despre un proiect al IPJ Covasna în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Covasna și Consiliul Județean, menit să combată violența în școli. La cursurile care vor avea loc în perioada aprilie – mai vor participa 100 de profesori și 25 de polițiști. Aceștia vor primi la sfârșitul cursului un certificat de formator.

„În județul Covasna nu a crescut numărul cazurilor de violență în școli, acest lucru nu este o problemă aici. Cu toate acestea am încurajat desfășurarea acestui curs pentru că am văzut implementarea proiectului în Brașov și am observat că are și valențe de educare civică a elevilor. Un lucru bun este faptul că formăm profesori, care la rândul lor vor putea educa, forma mai multe generații de elevi” – a declarat adjunctul șefului IPJ Covasna, Silviu Stoenescu.

Cursurile se vor desfășura pe o perioadă de 5 săptămâni, iar cel care îi va forma pe profesori și polițiști este psihologul Christian Weitkhun, cel care până în anul 2007 a ținut în România cursuri de analiză tranzacțională în cadrul proiectului de implementare a Poliției de Proximitate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.