ACTUALITATE 19 februarie 2013

Elevii de la CNMV au colectat cinci tone de deşeuri reciclabile

de Monica Vrânceanu | 641 vizualizări

Cel de-al doilea concurs școlar de colectare selectivă a deșeurilor, organizat la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) în cadrul competiției pentru „Sfântu Gheorghe – Orașul reciclării”, s-a finalizat marți. Rezultatul a fost unul impresionant, 31 de clase colectând patru camioane de deşeuri reciclabile. În total au fost predate 5.090 kilograme de deșeuri, iar potrivit organizatorilor cantitatea reprezintă aproximativ 10% din cantitatea medie de deşeuri refolosibile colectată în municipiul Sfântu Gheorghe de-a lungul unei luni.

Clasa a  IX-a B s-a clasat pe primul loc, reuşind să strângă 603,6 kg de ambalaje, astfel că a câştigat premiul cel mare: terariul cu două broaşte ţestoase din partea societăţii Korall, iar pe locul secund s-au clasat elevii clasei a XI-a D.

Deșeurile predate de către elevii de la CNMV au fost flacoane de plastic, hârtie, sticlă şi cutii de aluminiu şi au putut fi depuse în containerele Tega special amplasate în curtea liceului. Miza concursului a fost câştigarea titlului „Clasa reciclării” și a terariului cu cele două broaşte ţestoase.

reciclare eco-rom ambalaje

În cadrul campaniei „Sfântu Gheorghe – Oraşul reciclării”, Primăria Municipiului şi Biroul de Imagine organizează a treia ediţie a concursului şcolar de colectare selectivă la Liceul Teoretic Mikes Kelemen, în data de 22 februarie. Iniţiativa este parte a concursului pentru titlul „Oraşul reciclării”, concurs la care s-au înscris 20 de oraşe. Marele premiu constă într-o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare, aceasta având valoarea de 15.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.