ACTUALITATE 28 decembrie 2012

Elevii cu rezultate, premiaţi la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 445 vizualizări

Elevii cu rezultate, premiaţi la Sfântu GheorgheCinci elevi merituoși din Sfântu Gheorghe au fost premiați joi cu Bursele de Excelență 2012, în cadrul ultimei ședințe din acest an a Consiliului Local (CL). Cei cinci elevi au fost selectați pe baza unui dosar complex care a luat în calcul atât rezultatele lor la școală cât și activitățile extra școlare și gradul de implicare în diverse proiecte.

Elevii premiați ieri cu diplome și câte 3.000 de lei fiecare au fost Boér Máté (Liceul Székely Mikó) – 121,2 puncte, Márton-Simon Anna (Liceul Székely Mikó) – 99,54 puncte,  Kelemen Fruzsina (Liceul Mikes Kelemen) – 94,76 puncte, László Gábor (Liceul Székely Mikó) – 84,31 puncte și Maria-Felicia Marinescu (Colegiul Naţional Mihai Viteazul) – 80,42 puncte.

În acest an, 13 elevi și-au depus dosarele pentru obținerea Bursei, dovadă că interesul pentru aceasta este tot mai mare.

Bursele Sfântu Gheorghe au fost inițiate în 2009, iar metodologia de acordare prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei de liceu, performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri. Au fost punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Ca și tradiție, Bursele se înmânează în cadru festiv, în ultima ședință a CL din luna decembrie.

Tot în cadrul ședinței de ieri, Consiliul i-a premiat cu diplome și o distincție cu simbolul celor 550 de ani ai municipiului Sfântu Gheorghe pe elevii care, în 2012, au obținut rezultate importante în cadrul unor diverse competiții școlare. Astfel, au fost premiați nouă elevi și șase profesori îndrumători. Printre cei nominalizați la aceste premii s-au aflat și eleva Colegiului Național Mihai Viteazul, Ștefania Ursică, care în 2012 a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie și profesorul acesteia, Ion Răduță. Cei doi au fost propuși în urmă cu câteva săptămâni de către consilierul Rădița Palela pentru titlul de Cetățeni de onoare ai municipiului Sfântu Gheorghe, ținând cont de importanța premiului obținut; CL nu a aprobat însă propunerea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.