Efecte ale furtunii din Sfântu Gheorghe: pompierii, solicitați pentru șapte intervenții
Furtuna de la Sfântu Gheorghe, care a venit vineri puțin înainte de ora 16:00 și nu a durat mai mult de 20 de minute, a avut și efecte. Pompierii de la ISU Covasna au șapte intervenții pentru degajarea copacilor în mai multe zone din oraș, potrivit reprezentanților instituției.
„În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu, emis pentru județul nostru, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil sau pe autoturisme în municipiul Sfântu Gheorghe.
Pompierii din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au acționat cu autospeciale de descarcerare pentru tăierea și degajarea a șapte arbori în siguranță.
Situația este monitorizata permanent de echipaje aflate în teren", informează ISU Covasna.
„O ploaie torențială cu vijelie și grindină a provocat mai multe pagube în această după-amiază la noi în oraș. Din fericire nimeni nu a fost rănit, acesta fiind lucrul cel mai important! Echipe de la ISU Covasna și TEGA intervin la această oră în zonele cu probleme pentru a îndepărta arborii căzuți și pentru a face curățenie", a scris vineri seara și primarul Antal Arpad pe pagina lui de Facebook.
Județul Covasna a fost până la ora 17:00 sub atenționare meteo „cod portocaliu”. Alerta a fost emisă la ora 15:50.
De averse care pot depăși pe arii restrânse 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină au fost vizate mai multe localități din județ: Sfântu Gheorghe, Baraolt, Ozun, Bățani, Vâlcele, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Malnaș, Moacșa, Arcuș.
(Parcare din Zona sediului Poliției Locale)
(Strada Liliacului)
Sursa foto: Observatorul de Covasna și Robert Dochița.