ACTUALITATE 31 decembrie 2019

Educația și parcările, prioritățile Primăriei Sfântu Gheorghe în 2020

de Daniela Luca | 1962 vizualizări

Planurile autorităților locale pentru noul an

Prioritatea zero a Primăriei Sfântu Gheorghe pentru anul 2020 este creșterea numărului locurilor de parcare în oraș. Autoritățile locale au precizat că au identificat deja zonele în care se vor construi parcări noi, iar lucrările ar urma să înceapă în noul an. Într-o conferință de presă susținută luni, primarul Antal Árpád a spus că și educația rămâne o prioritate în anul care vine.

De asemenea, în 2020 vor fi semnate  contractele de finanțare pentru proiectele europene câștigate de municipalitate, conform edilului. 

„În ceea ce privește proiectele pentru anul viitor, tot ceea ce ține de proiecte europene urmează în ianuarie și februarie să semnăm contractele de finanțare. (...) Ca și priorități pentru anul 2020 vă pot spune câteva lucruri. Evident că am și eu nemulțumirile mele față de 2019 și față de realizările din acest an. Sunt multe proiecte care din cauza birocrației nu au fost pornite. (...) În aceeași măsură, prioritățile noastre, dincolo de toate aceste proiecte europene, rămân în continuare tot ce înseamnă educație. În ultimii trei ani am lansat foarte multe proiecte pe educație, am obținut foarte multe fonduri”, a spus luni, 30 decembrie, Antal Árpád.

Pe de altă parte, problema care nu mai suferă amânare, este cea a insuficienței locurilor de parcare. Chiar dacă situația este critică, primarul a subliniat din nou că micșorarea spațiilor verzi nu este o soluție.

„O prioritate zero pentru oraș este crearea de parcări, dar dorim să creăm aceste noi locuri de parcare fără a face compromisuri pe spații verzi, adică nu în detrimentul spațiilor verzi, oricât de mare ar fi presiunea venită din partea unora. Eu încerc să construim parcări în zone industriale sau semiindustriale și sunt în zona de locuit a orașului. Vrem să eliminăm din zona centrală și zona rezidențială a orașului zonele industriale sau semiindustriale și în locul lor să creăm locuri de parcare. Sunt identificate destul de multe zone în oraș și urmează să creăm locuri de parcare”, a mai spus primarul.

Acesta a mai adăugat că 2020 va fi un an bun pentru municipalitate din punct de vedere financiar. Acest lucru se datorează și faptului că Primăria Sfântu Gheorghe are zero datorii la sfârșit de an.

Tot în anul care vine se va pune accent pe cei mai tineri și creativi. Astfel, municipalitatea a anunțat că anul tematic 2020 va fi în continuare Anul Elevilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.