ACTUALITATE 19 noiembrie 2019

EDITORIAL. Legea îi apără pe criminali şi-i uită pe eroi

de Dumitru Manolăchescu | 681 vizualizări

Da, criminalii, violatorii, hoţii, traficanţii de carne vie, răufăcătorii de orice fel sunt beneficiarii gândirii justiţiare a guvernelor PSD din ultimii ani; recursul compensatoriu, propus şi votat de majoritarii PSD din Parlament, face ravagii. Sunt eliberaţi pe bandă rulantă toţi cei certaţi cu legea care n-au condiţii demne de viaţă în puşcărie. Le lipseşte aerul, fraierul, mângâierea maternă, gagica şi hrana de-acasă. Le lipseşte libertatea. Pentru aceste groaznice suferinţe criminalii trebuie despăgubiţi cu bani şi eliberaţi mult mai devreme din închisorile insalubre româneşti. Că de-aia îl trimiţi pe răufăcător la închisoare, să se simtă bine, nu să ispăşească, nu să sufere, nu să slăbească cumva din cauza igienei precare sau hranei nevitaminizate. Veteranii de război, eroii care au apărat ţara cu arma-n mână nu beneficiază de atâtea drepturi şi despăgubiri ca puşcăriaşii. Acestora din urmă PSD le mulţumeşte, desigur, pentru voturi. De veterani PSD nu-şi mai aminteşte.

Mii de specimene de răufăcători au fost eliberaţi mai repede din puşcării pentru că au suferit prejudicii. Alte mii de răufăcători se pregătesc să iasă din puşcării pe acelaşi motiv. Câteva bune sute de oameni „importanţi” se aşteaptă să fie achitaţi sau rejudecaţi de la zero de impecabila Justiţie română pentru că judecătorii nu erau calificaţi să judece cazuri de corupţie. Adică, să fie clar, dacă n-ai învăţat la şcoala de judecători ce-i aia corupţie n-ai voie să-i judeci pe Dragnea, pe Udrea, pe Mazăre, pe Hrebenciuc, pe toţi nenorociţii care au fentat statul român în diverse perioade ale istoriei sale post-decembriste.

Şi toată distrugerea asta a fost hotărâtă de o instituţie a statului care nu poate fi judecată sau amendată decât de Dumnezeu, oamenii nu o pot atinge. Uneori am impresia că trăiesc un coşmar: cum dracului să accepţi să te închini unor ipochimeni politici băgaţi în Curtea Constituţională de nişte partide ticăloase, conduse de răufăcători?!

Şi nu e vorba doar de CCR. Toate instituţiile statului sunt împănate de ticăloşi puşi acolo de partidul-stat de-a lungul vremii – ca să nu existe dubii, mă refer la PSD şi cum s-a mai numit el în anii în care a dominat numeric Parlamentul. Uitaţi-vă la ce se-ntâmplă şi cum se comportă Herjeii din Consiliul Naţional al Audiovizualului, cei din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, din diverse agenţii şi autorităţi care se ocupă de sănătate, de finanţele publice, de defavorizaţi, de alimente etc. Toate posturile de conducere din instituţiile statului sunt căpuşate de pesedişti foarte bine plătiţi. Nu vreau să dau cu piatra în cei de bună credinţă, or mai fi şi din ăştia prin unele instituţii, ştiu şi eu câţiva prin judeţ, dar sunt atât de puţini încât nu schimbă imaginea de ansamblu.

Este un motiv pentru care la ora asta guvernul Orban face curăţenie, spre disperarea căpuşelor pesediste. Şi foarte bine face, nu poţi guverna boicotat de incompetenţi care eliberează criminalii şi corupţii pentru că nu sunt în stare să facă puşcării ceva mai ospitaliere. Ştim şi de ce, nu-i aşa? Păi cum altfel îi puteai elibera mai devreme din detenţie pe hoţii din marile partide politice?! Treaba asta a fost foarte bine gândită de-alde Dragnea, Iordache, Nicolicea, Tăriceanu şi alţii ca ei. Câţiva deja au scăpat, Udrea e pe cale, Dragnea se străduie, Tăriceanu încă mai speră... Haos în Justiţie, ştim patronii, ştim şi beneficiarii.

Cum să repari răul ăsta uriaş? Printr-o Ordonanţă care să oprească acest exod al criminalilor, violatorilor şi hoţilor din puşcării. N-ai voie să dai o asemenea Ordonanţă? Aiurea, Ludovic I şi noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, trebuie să găsească o soluţie. Nu poţi merge înainte cu frâna trasă în două domenii esenţiale ale vieţii noastre: Finanţele şi Justiţia. La Finanţe le-a lăsat pleiboiul Orlando o moştenire perfect gândită să-şi rupă gâtul orice Câţu, la Justiţie a avut grijă însuşi preşedintele Iohannis să le facă viaţa grea liberalilor prin Referendumul care nu te lasă să dai ordonanţe de urgenţă pe Justiţie.

Cum să ieşi din dilema asta cu o majoritate liberală extrem de subţire în Parlament? Greu, foarte greu, orice încercare de a schimba lucrurile în favoarea românilor corecţi, oneşti, cinstiţi se va lovi de o majoritate certată cu legea, necinstită şi incorectă. Partidele care au contribuit la schimbarea guvernului Dăncilă, adică Tăriceanu şi-ai lui, Ponta şi-ai lui, Kelemen şi-ai lui, nu vor ezita să schimbe raportul de forţe în favoarea PSD când li se va părea că răufăcătorii politici din propriile partide au de suferit, ori când alte interese punctuale le vor dicta schimbarea direcţiei.

Sunt doar câteva motive pentru care Guvernul Orban va fi nevoit să meargă pe sârmă până la viitoarele alegeri, dar să meargă! Compromisuri, mici înţelegeri, negocieri subterane... Greu, frustrant, păgubitor pentru imaginea PNL, dar n-ar fi prima oară când liberalii joacă la mai multe capete, au ceva experienţă în domeniu. Oricum, altă soluţie nu se vede.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.