ACTUALITATE 2 iunie 2015

EDITORIAL. Ţara în care îngerii beţi se trezesc draci liberi

de Dumitru Manolăchescu | 297 vizualizări

Trăiesc în ţara în care, conform unui studiu sociologic serios, 42% dintre oamenii care o populează cred că Soarele se învârte în jurul Pământului şi nicidecum invers. În aceeaşi ţară, 32% dintre locuitori sunt convinşi că dracii umblă liberi printre noi, pe Pământ, luând diverse înfăţişări. În binecuvântata ţară în care îngerii cad, îmbătaţi cu aghiazmă, din înalturi şi se trezesc draci aleşi uninominal în Parlament, un scriitor modest şi vetust, Nicolae Breban, declară ritos într-o şedinţă a Academiei Române că şi-ar dori ca intelectuali precum Liiceanu şi Patapievici „să fie împuşcaţi pentru lipsă de patriotism”.

În altă ţară europeană, Biserica Anglicană vrea ca Dumnezeu să fie Ea, nu El. Adică, se întreabă anglicanele, de ce El? Ştie cineva cum arată Creatorul şi ce sex are? De ce trebuie căutat pe sub sutană Papa, înainte de a fi uns Papă?! Discuţii aprinse, dezbateri furtunoase în Biserica Anglicană, certuri care-i molipsesc şi pe americani, d-na Clinton promite să se implice activ în această acţiune de promovare a drepturilor femeii în religie. Au şi ei problemele lor, nu? Noi cu Diavolul pe trotuare, cu Soarele şi Pământul în menuet, cu Liiceanu şi Patapievici împuşcaţi pentru că nu-s suficient de mândri că-s români... Ei, nişte capitalişti nenorociţi intraţi în putrefacţie, cu Dumnezeul sau Dumnezeaua lor, cu El sau Ea. Treabă serioasă asta cu sexul Creatorului, schimbă multe sensuri şi acorduri...

În ce mă priveşte, declar că-mi pasă mult mai mult de votul de azi (marţi, ora 16,00) din Senat pentru încuviinţarea arestării lui Dan Şova decât de problemele anglicanilor cu Creatorul. Am citit undeva nişte vorbe deştepte: n-are rost să-ţi faci griji pentru lucruri pe care nu le poţi rezolva, iar dacă le poţi rezolva, de ce să-ţi faci griji?! Aşa e, încerc să nu-mi bat prea mult capul cu lucruri pe care nu le pot influenţa sau rezolva în vreun fel.

Senatorul Dan Şova nu se înscrie în această categorie. El este apărat şi susţinut de nişte indivizi din Parlament pe care i-au votat foarte mulţi dintre românii care cred că Soarele se-nvârte în jurul Pământului şi că Nicolae Breban are dreptate să-i „împuşte”, fie şi simbolic, pe Liiceanu şi Patapievici. Aici nu pot să stau deoparte şi să nu-mi fac griji, pentru că-i vorba de prostirea şi îndobitocirea naţiei mele după 25 de ani de libertate şi democraţie şchioape. E vorba de oameni pe care-i întâlnesc pe stradă, pe care-i văd la TV şi pe care nu-i mai recunosc, ura şi fanatismul politic le-au urâţit, le-au schimonosit nu doar trupurile, ci şi sufletele. Oameni printre care trăiesc şi despre care, dacă aş crede în Dumnezeu şi Diavol, aş zice că-i poartă în ei pe cel din urmă.

Culmea tâmpeniei e că Dan Şova se apără de dracii care umblă liber prin Parlamentul României ungându-se cu mir. După care se duce şi-i pupă-n bot, le strânge mâna şi lăcrimează vorbe emoţionante, promiţând recunoştinţă politică veşnică. La rândul lor, cei mai egali dintre egalii dracilor liberi se declară mulţumiţi că şi-au salvat colegul din ghearele „tartorilor” supuşi Justiţiei oamenilor. Dacă te uiţi bine la ei, la parlamentarii ăştia aleşi de Noi, nu de El sau Ea, îţi dai seama că ne aflăm în plin război al dracilor din Politică cu dracii din Justiţie. Un război care nu va mai lăsa piatră pe piatră din construcţia pe care unii se grăbeau s-o creadă eternă: Justiţia independentă din statul român de drept. Un război la care preşedintele Ţării mele asistă din poziţia de spectator neutru, îmbrăcat în pijama, la televizor, cum îi stă bine unui neamţ care se respectă.

În această situaţie, vestea că vreo 20-30 de oameni s-au agitat în faţa sediului DNA cerând „împuşcarea” mediatică a Liviei Stanciu şi a Laurei Codruţa Kovesi nu mai miră pe nimeni. Războiul cu Justiţia independentă se poartă pe faţă, partidele îşi activează nucleele dure, în curând vom asista la anti-demonstraţii din partea Opoziţiei ş.a.m.d. Între timp, Dan Şova este din nou ascuns de senatori sub largile fuste parlamentare. Votul de azi (tot marţi, dar mai spre seară) a consfinţit că senatorii aleşi de noi, şi care ar trebui să ne reprezinte, n-au nicio treabă cu dorinţele şi speranţele alegătorilor. Aleşii au votat, din nou, împotriva încuviinţării arestării preventive a senatorului penal Dan Şova.

Abia acum îmi dau seama că unul ca mine trebuia să fie demult împuşcat de unul ca Breban: nu sunt deloc mândru că-s român, habar n-am dacă-s patriotul de care au nevoie politruci vetuşti şi politicieni tupeişti de teapa lui Breban şi Şova, colac peste pupăză n-am o relaţie specială cu El sau Ea şi nu-mi fac cruce când trec prin faţa unei biserici... La ce bun să mai fac umbră Pământului?!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 3 iunie 2015
dan sova este un strigoi! In conformitate cu traditiile noastre populare, pana nu i se implanta o teapa in inima, acesta nu dispare. Trebuie luata legatura cu zona Olteniei, ei sunt "specialisti" in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.