ACTUALITATE 19 octombrie 2015

EDITORIAL. Lucruri şi oameni cu care nu mă mândresc

de Dumitru Manolăchescu | 309 vizualizări

Sunt multe asemenea lucruri şi mulţi asemenea oameni. Ai de unde alege, chiar dacă le numeri la repezeală sunt mult mai multe decât ţi-ai dori să fie, dar nu vreau să fiu catastrofic. Fenomenul care mi se-ntâmplă, însă, atunci când liderii politici ne cred proşti şi ne dispreţuiesc „in corpore” este că mă-ncrâncenez şi-mi vine să le dau palme, să-i scuip în faţă şi să-i înjur grosolan, ca să nu zic ţigăneşte, că-i caz de discriminare... Nu pot face nimic din tot ce-am spus, aşa că-mi iau liber să mă calmez şi să analizez cât pot eu de obiectiv realitatea politico-socială.

Drept consecinţă, în ziua victoriosului Congres al PSD aflu câteva lucruri care-mi dau dureri de cap: noul preşedinte al partidului, baronul de Teleorman Liviu Dragnea, l-a ridicat în picioare preţ de 5 secunde pe Ion Iliescu, obligându-l să-şi ceară scuze naţiei pentru victimele comunismului românesc. Bă, eşti nebun? Da’ cine-i oare prea-cinstitul Dragnea? O fi el os de muncitor sărac cu pantofii găuriţi, o fi el profesor de engleză sau medic pediatru cu 900 de lei pe lună?! Nu, omul e baron de Teleorman, posesor de venituri inestimabile şi al unei case care se-ntinde pe două străzi... O fi în regulă, se potriveşte cu stângismul românesc? Da, se potriveşte perfect, Congresul ăsta a fost încă un prilej de scos ochii proştilor cu lozinci despre lepădarea de comunism, de baroni şi de corupţi. Nimic, dar absolut nimic mai mult decât un exerciţiu de imagine din care a lipsit maestrul-păpuşar Viorel Hrebenciuc, omenit vremelnic de Ministerul de Interne la o puşcărie anonimă. E şi-o probă de fariseism în gestul lui Dragnea, comunismul a fost condamnat oficial de fostul preşedinte Traian Băsescu, dar atunci aţi ricanat şi l-aţi luat în braţe pe Vadim cu nebunia lui paranoică.

Cine-i nebunul, sau cine-i prostul, sau cine-i naivul care să creadă în „jurământul” de despărţire de comunism impus de Liviu Dragnea baronilor neo-comunişti Niţă, Oprişan, Constantinescu etc.?! În loc să ne mintă în faţă cu anti-comunismul, Dragnea ar fi trebuit să-şi ceară scuze naţiei române pentru următoarele nenorociri patronate vreme de 20 de ani (din aproape 26 posibili) de FSN, PDSR, USL şi PSD: *distrugerea învăţământului românesc de o manieră ireversibilă (am ajuns, după 26 de ani de democraţie, să trimitem acasă o elevă care n-a venit la şcoală în uniformă?! Nu e ruşinos, e dezastru!); *distrugerea fibrei naţionale a poporului român (vă sună cunoscut, nu?!), prin perpetuarea lipsei de perspectivă a oricărui demers inteligent în interiorul graniţelor ţării, drept pentru care cei mai buni, mai deştepţi, mai curajoşi şi mai harnici dintre noi au luat drumul străinătăţii; *distrugerea încrederii oamenilor în clasa politică, reprezentată de baroni şi baroneţi marca PSD-PNL – acţiune cu efect pervers, de lungă durată; *distrugerea sănătăţii fizice şi psihice a românilor, prin perpetuarea bulibăşelii şi afacerilor oneroase instaurate de guvernele FSN-PDSR-PNL-USL-PSD în industria farmaceutică şi în infrastructura esenţială pentru sănătatea populaţiei.

Numiţi-o cum vreţi, dacă nu e minciună pe faţă, e un cinism jegos, dar tot aia e în final: PSD încearcă să se reinventeze ignorând cu bună ştiinţă realitatea crudă – şi anume faptul că după două decenii de prea-cinstită guvernare fesenisto-pesedistă am ajuns la nişte penibile scuze pentru că nu ne-am asumat trecutul comunist, cu tot ce a avut el, bun sau rău. Asta să fie, oare, problema românilor? Tare mi-e teamă că nu, dacă-i întrebaţi pe oameni, mulţi dintre ei vă vor spune că trăiau mai bine în comunism... Cam jumătate din populaţia României crede că regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu n-au dezvoltat decât un nenorocit capitalism de cumetrie, care nu s-a ridicat la valorile socialismului multilateral dezvoltat ceauşist. E bine, domnu’ Dragnea? Asta-i adevărata faţă a României pe care voi o ignoraţi, o ocoliţi sau o băgaţi sub preş.

V-am văzut într-o poză, împreună cu ciracii dvs., zâmbind fericiţi şi siguri pe viitorul de aur al partidului pe care-l patronaţi. Mi s-au întunecat ochii şi mi s-a strepezit sufletul, mi-am dat seama cât de perfidă şi ticăloasă e politica „pentru oameni” pe care vă lăudaţi c-o faceţi. Era în poza aia toată crema „la zi” de care dispune PSD: Dragnea, Ponta, Zgonea, Oprişan... Crema cremelor, şi dacă ăsta-i viitorul nostru, cum să te mai miri că pleacă românii pe capete din ţară, refuzând să trăiască în mocirla jegoasă pe care le-o asigură partidele politice din România?!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vechii si noii comunisti, 20 octombrie 2015
... Mitica are perfecta dreptate, gestul lui Dragnea a fost pur electoral. Toata tara, inclusiv prostimea din sudul tarii si estul tarii, vad in PSD-ul de astazi o continuitate a vechii PCR. Cum citeste integral
stelian, 20 octombrie 2015
As sintetiza in cateva cuvunte: Dragnea, Ponta si ai lui, mafiotii neamului! Degeaba ne inflamam in "particular", spiritul mioritei invinge intotdeauna, deci sa sim calmi sa sa ... asteptam. Ce?, nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.