ACTUALITATE 21 aprilie 2015

EDITORIAL. Bătălii politice pe TVA la apa rece

de Dumitru Manolăchescu | 113 vizualizări

Partidul Social Democrat a trecut la o nouă fază a manipulării pre-electorale prin pomeni la purtătorii de voturi din oraşele ţării: scăderea TVA la apa rece. Nu şi la cea caldă, acolo e mai complicat, se aşteaptă Parlamentarele, apa rece e destinată Localelor. Pentru că tot n-au nimic de vorbit şi de hotărât, liderii PSD se contrazic în înaltele organisme de conducere ale partidului pe TVA-ul la apa rece: să fie eliminată total taxa asta, sau doar în limita a 5 metri cubi pe familie?! Să fie redusă la 9%, ori să dispară ca un vis urât din factura administratorului de bloc şi a serviciilor de gospodărie locală?

Problema n-a fost abordată şi la întâlnirea liderilor PSD cu preşedintele Iohannis, cu toate că, dată fiind importanţa ei socială şi uriaşul impact electoral, s-ar fi impus chiar o dezbatere aprofundată în CSAT. Ar fi vorba de o economie serioasă la bugetul unor familii care abia mai dau drumul la câte-un firicel de apă de frica facturii lunare, care taxează de două ori apa rece, şi la intrare, şi la ieşire, practic plătesc oamenii de două ori apa asta. Dacă PSD ar reuşi performanţa de a elimina total TVA-ul la apă, românii s-ar putea spăla şi pe dinţi din când în când, unde mai pui că banii economisiţi, circa 5 lei pe lună, ar fi reintroduşi în consum, moment în care s-ar aranja puţintel şi economia, şi finanţele, şi bugetul ţării...

Vedeţi ce impact are o adevărată reformă economică făcută când trebuie?! Ce autostrăzi, ce şosele de viteză, ce trenuri performante şi sigure, ce Constituţie, ce legi electorale, ce bun-simţ parlamentar, ce locuri de muncă?! Toate astea pică precum popicele lovite de-o bilă bine ţintită când vine vorba de eliminarea TVA la apa rece. Acolo se poartă bătălia politică Putere – Opoziţie, la bunăstarea cetăţeanului, la ieftinirea alimentelor. Celelalte sunt bazaconii pentru uzul burghezo-moşierimii, e o sfidare să le faci şosele de viteză celor cu maşini tari când 70% din populaţia ţării suferă de foame şi nu se poate spăla pentru că nu-şi permite să dea drumul la robinetul cu apă rece, de-aia caldă nici nu poate fi vorba... După ce a redus TVA-ul pentru alimentele de bază de la 24 la 9%, Guvernul-care-se-gândeşte-la-cetăţean continuă glorioasa politică de ajutor social către clasele defavorizate, eliminând această taxă antipatică şi la apa rece. Aşteptăm reducerea sau eliminarea TVA şi la celelalte utilităţi, cum ar fi taxa pe gunoi, pe HBO, pe rovignetă, pe curentul electric, pe gazul metan, pe impozitul pe case şi maşini... Adică astea de ce să fie purtătoare de TVA şi celelalte nu? E de aşteptat o reacţie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care abia aşteaptă să aibă şi el activitate, s-a pricopsit cu un şef nou şi ştim ce chef de lucru au şefii ăştia abia numiţi!

Adevărul este, fraţilor, că ne-aşteaptă zile bune, zile de concordie politică, socială şi economică, în care vor mai lupta pe baricade doar DNA, tribunalele şi Traian Băsescu, ăştia se vor bate cu tot poporul fără să-şi dea seama că o fac degeaba: intră un corupt la puşcărie, îi iau imediat locul doi. E concurenţă mare, de Băsescu ce să mai zic, ăsta e nevorbit, s-a săturat de familie şi vrea din nou să dea cu pumnu-n masă, dar nu găseşte masa, adică tema potrivită, se ţine de prostii cu ziarişti netalentaţi în loc să propună, împreună cu PMP-ul din dotare, reducerea TVA la apă rece. I-a luat-o şi-aici Ponta înainte, bravo lui!

După ieftinirea băuturilor alcoolice, prevăzută să se producă la sfârşitul acestui an, în postul Crăciunului, Victor Ponta mai face o minune: elimină TVA la apă rece. Este o nouă şi decisivă lovitură de imagine în favoarea coaliţiei guvernamentale, care completează fericit atacul şefului Tăriceanu la Diaspora, nişte amărâţi „care-şi vând votul pentru un mic şi-o bere”... Vă daţi seama cum vor reveni în ţară amărâţii ăştia când vor afla de reducerea TVA la apă rece şi ieftinirea băuturilor alcoolice?! Oameni ne facem!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.