ACTUALITATE 26 august 2012

Echipa de fotbal OSK Sfântu Gheorghe vrea să câștige Liga a IV-a

de Székely Emőke | 95 vizualizări

Anul trecut fotbalul din Sfântu Gheorghe a dat semne de revenire prin înființarea echipei OSK. Scopul declarat încă de la înfiinţare a fost promovarea în Divizia C, dar drumul până la al treilea eșalon competițional este de cel puțin doi ani, întrucât trebuie parcurse ligile județene, a V-a și a IV-a. La finele sezonului trecut OSK Sfântu Gheorghe a terminat Liga a V-a pe primul loc, și în acest sezon a înregistrat deja două victorii.

Obiectivul declarat pentru anul acesta competițional este câștigarea Ligii a IV-a, dar atât antrenorul Siklódi Ferenc, cât și jucătorii spun că vor fi câteva partide grele, contra echipelor Dolores Covasna, Brăduț și Păpăuți. Echipa a făcut și câteva achiziții în pauza competițională, au fost aduși jucători de la Bodoc, Ghelința, Brașov și Săcele. De asemenea, sunt și câțiva juniori valoroși care îşi găsesc locul şi în echipa mare. De altfel, regulamentul campionatelor județene prevede nu numai faptul că înaintea meciurilor de seniori trebuie să joace echipele de juniori, ci și faptul că pe tot parcursul partidei seniorilor, cel puțin doi juniori trebuie să fie pe teren.

Jucătorii de la OSK Sfântu Gheorghe nu trăiesc doar din fotbal. Din acest motiv apar situații în care sportivii lipsesc de la antrenament. „Avem jucători care sunt studenți, alții joacă și în echipe de futsal sau mini fotbal, iar cei mai mulți au un loc de muncă stabil, familie, copii pe care trebuie să îi întrețină. Încerc pe cât posibil să îi determin să vină la antrenamente pentru că mai ales antrenamentele tactice sunt importante pentru toată lumea. Trebuie însă să înțeleg pe toată lumea, de aceea încerc să conduc echipa în așa fel încât să fie bine pentru toţi” – afirmă antrenorul Siklódi Ferenc.

Deocamdată echipa merge bine, a câștigat 8-0 contra echipei din Cernat și 7-0 la Belin. De asemenea sunt din ce în ce mai multe persoane care merg la partidele de pe teren propriu, la ultima partidă, de exemplu, au fost în jur de 300 de spectatori. Autoritățile locale au de asemenea încredere în munca celor de la OSK, atât Consiliul Județean Covasna, cât și Consiliul Local Sfântu Gheorghe sprijină clubul, dar greul este dus de cei doi sponsori, Brutăria Diószegi și Ariadne.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.