ACTUALITATE 23 septembrie 2012

După ciori urmează jderii

de Székely Emőke | 115 vizualizări

Asociația „Rara Avis” se implică și în alungarea jderilor din Sfântu Gheorghe, după ce programul de alungare a ciorilor din Parcul Central a fost unul de succes. Mai multe persoane din oraș vorbesc despre faptul că jderii s-au înmulțit, ba chiar s-au mutat și în mansarda unei case de pe strada Oltului, unde au dus cadavrele unor animale, motiv pentru care proprietarul casei a fost nevoit să își izoleze casa din nou. De asemenea, în mai multe gospodării aceste animale au atacat și ucis mai multe păsări. Pentru a rezolva această problemă, Primăria Sfântu Gheorghe a cerut ajutorul Asociației „Rara Avis”.

„Mai întâi va trebui să avem o situație clară despre numărul animalelor, după care vom lucra la o strategia de a prinde jderii. Scopul nostru este acela de a-i prinde și a-i duce înapoi în pădure” – spune președintele asociației, Kelemen László.

Între timp continuă și acțiunile de alungare a păsărilor din parc. La începutul lunii octombrie, când stolurile migratoare tranzitează orașul, va avea loc o nouă acțiune de alungare a ciorilor din oraș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.