ACTUALITATE 22 octombrie 2020

DSP Covasna: „Peste 600 de persoane trebuie sunate de către personalul nostru; nu dispunem nici de personalul şi nici de resursele materiale necesare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 5263 vizualizări

De parcă nu ar fi suficient de supărător un rezultat pozitiv la un test COVID, întrebarea care vine imediat după, „și acum ce e de făcut?”, aduce și ea la rândul ei o serie de alte nelămuriri, în loc să dea bolnavului căi clare și rapide de urmat. Situația este valabilă și la nivelul județului Covasna, după cum ne-au spus cititori și cunoștințe. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, instituția care s-a „trezit” în mijlocul a tot, după izbucnirea epidemiei de coronavirus, recunoaște că sistemul este departe de a fi perfect, pentru că nu dispune nici de personal, nici de resurse materiale. 

La întrebarea, „sunt pacienți care spun că perioada în care sunt în izolare la domiciliu nu sunt contactați deloc de către angajați DSP. Cum răspunde instituția la aceste afirmații?”, DSP Covasna, prin directorul executiv Ágoston László, ne-a răspuns, prin e-mail, astfel: „În ceea ce priveşte contactul cu persoanele carantinate vă informăm că ţinem legătura în principal cu persoanele pozitive pe care trebuie să le informăm asupra acestui fapt odată ce am primit rezultatul pozitiv. Cu această ocazie se dau informaţiile necesare privind paşii de urmat în continuare, se stabileşte modul internării în spital, se face ancheta epidemiologică, se iau contacţii persoanelor pozitive, aceştia din urmă sunt informaţi asupra faptului că trebuie să respecte carantinarea, se stabileşte locul carantinării apoi se întocmeşte decizia de carantinare. După acest moment - în cazul apariției unor simptome specifice Covid-19 - persoanele carantinate în conformitate cu ordinul 1513/2020 pot să se adreseze medicului de familie, sistemului 112, sau chiar DSP la nr. de call center pus la dispoziţie începând din această lună:  021-414.44.67. La ora actuală avem peste 600 de persoane care trebuie sunate de către personalul nostru. Acest lucru nu este posibil, nu dispunem nici de personalul şi nici de resursele materiale necesare”. 

Potrivit datelor oficiale prezentate de autorități, numai miercuri au fost raportate 37 de cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna. Marți, alte 41. Cazuri active sunt 464, dintre care, în spitale sunt 106 persoane internate. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.