ACTUALITATE 31 martie 2016

Drumul interjudeţean Covasna – Braşov va fi modernizat

de Iulia Drăghici - Taraș | 815 vizualizări

Consilierii judeţeni din Covasna au aprobat miercuri un proiect de colaborare cu județul Brașov care prevede reabilitareadrumului interjudețean Covasna - Brașov, drum de legătură între  drumul  național DN12 și drumul național DN13. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, drumul are 33 kilometri şi 6 poduri.

„Este vorba despre adoptarea unui acord cadru de colaborare pentru reabilitarea drumului DN12, Malnaş-Băi, Micfalău, Hatod, Bățanii Mari, Baraolt, la podul Augustin şi până la limita Brașovului, iar Brașovul lucrează în continuare până la Augustin-Măieruș. Noi, județul Covasna suntem în faza în care am finalizat caietul de sarcini pentru proiectare, săptămâna asta o să trimitem la SEAP”, a spus Tamás Sándor în timpul şedinţei de miercuri, şi a mai completat că nu poate să spună data exactă când vor începe lucrările pentru că acest lucru nu depinde de autorităţile locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat: „Pentru „Ţinutul Pădurilor” această porţiune de drum este vitală. Şi acum am reparat drumul şi pot să spun că în majoritate sunt drumuri bune, dar asta este doar o întreţinere pe termen mediu. Pe termen lung vrem să reabilităm în totalitate acest tronson de drum pentru că vrem să deschidem tot bazinul, astfel încât oamenii să poată să iasă mai uşor către Braşov, Cluj şi desigur spre Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. Nu ne ascundem după deget. Bazinul respectiv este cea mai defavorizată regiune din judeţ. Deschiderea aceastei posibilităţi de drumuri şi finalizarea podului de la Aita – Apaţa este vitală pentru aceste comunităţi”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.