ACTUALITATE 9 octombrie 2013

Drept la replică - Asociaţia de Proprietari "Progresul"

de Covasna Media | 74 vizualizări

Cu cele două articole inserate în paginile ziarului dvs. s-a stîrnit avalanşa ce a făcut obiectul unor analize şi dezbateri privind „activitatea asociaţiilor de proprietari”, s-a făcut vobire şi despre As. Prop. „PROGRESUL”, astfel ne vedem obligaţi să facem unele precizări, prezentându-vi-le, şi pe care le vom aşeza în lumina adevărului ce ne caracterizează, astfel:

Nu ne vom permite niciodată să aruncăm săgeţi otrăvite prin intermediul presei, aşa cum o face „Cosmin” şi acel „grup de cetăţeni”. Deci, prin afirmaţiile prezentate, ce încorporează de altfel o doză de subiectivism şi maliţiozitate dar în care, din păcate, nu pătrunde în profunzimea sa acel iz al L.230/2007, legea care stabilşte clar şi indubitabil drepturile şi obligaţiile proprietarilor, am observat siajul, după modul în care s-a expus. Aşa, deci „efortul cognitiv” al acestora cade asupra asociaţiei de proprietari care nu-şi îndeplineşte îndatoririle ce-i revin şi care elimină legătura cu proprietarul (proprietarul care, zicem noi, nu participă, nu se informează, iar când i se prezintă realitatea, o contestă vehement şi îşi mută acţiunea pe un alt palier de înţelegere şi pricepere).

Proprietarul, neachitându-şi obligaţia cu întreţinerea în mod regulat, este clar că acumulează o restanţă, în astfel de situaţii legea ne obligă să aplicăm o penalitate de 0,2% (agreată şi susţinută şi de Adunarea Generală a proprietarilor), care nu convine şi care declanşează opinii divergente şi nemulţumiri, dar culmea, această ecuaţie elimină orice dataliu conjugat cu realitatea scriptică, cea pe care ne străduim să o aplicăm, fără echivoc.

Vom acorda întotdeauna atenţia cuvenită şi documentată celor care se găsesc în situaţii delicate, dar unde este rea-voinţă şi incapacitate de înţelegere, nu vom admite injurii şi jigniri.

Mai amintim că orice întârziere privind obligaţia de plată a cotei de întreţinere frânează plata la zi a furnizorilor noştri – de apă, gaz şi electricitate (aceştia încă nu ne percep penalităţi). Evidenţiem lunar prin afişajul expus aceste datorii, în acelaşi timp nu uităm să exemplificăm şi cheltuielile comune pe care le facem, iar celor care refuză să-şi achite obligaţiile cu întreţinerea le pregătim recuperarea creanţei adresându-ne Judecătoriei.

Dorim să amintim că refuzând această plată lunar, asociaţia, totuşi prin bunăvoinţa sa, le achită consumul de gaz celor care nu sunt contorizaţi individual (cei vizaţi sunt rău-platnicii care în mod sigur nici nu cunosc acest aspect ), dar sistînd această plată nu credem că vom aplica o măsură de constrângere, ci o înţelegere a unor imposibilităţi, de multe ori evidentă.

În concluzie, nu putem să admitem ca cineva care se confruntă cu „norii negri” ai unei hotărâri judecătoreşti, urmată de executarea silită pentru neplata obligaţiilor datorate cu întreţinerea, „cogitabundul” prezintă confuz şi eronat, tendenţios chiar situaţia, prin intermediul dvs. (probabil, nu simte musca pe căciulă), facem cuvenita precizare atinsă de tardivitate, dar activă.

Dacă prin prisma tuturor asperităţilor zilnice cu care ne confruntăm şi care ne încearcă, orice situaţie nedorită, cât şi altele ce-i revin fiecărui proprietar, se va putea oare atunci înţelege că indolenţa sau poate excesul de zel nu vor împărţi niciodată aceleaşi principii şi obligaţii?

Asociaţia de Proprietari „Progresul”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.