ACTUALITATE 27 ianuarie 2013

Drapelul din faţa Prefecturii a fost tăiat

de Monica Vrânceanu | 106 vizualizări

Persoane încă necunoscute au tăiat sâmbătă noaptea drapelul uriaş montat pentru a acoperi Panoul SIC.

Drapelul din faţa Prefecturii a fost tăiatDrapelul tricolor uriaş, amplasat pe 24 ianuarie în fața Prefectuii Covasna, a fost distrus sâmbătă noaptea de persoane rămase necunoscute deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Iulia Grigoraș, a declarat că fapta a fost descoperită de o patrulă a Poliţiei Municipale, care a constatat că drapelul a fost tăiat, probabil cu un ciob de sticlă spartă sau un obiect metalic, observându-se două tăieturi de cca. 10 cm lungime şi una de cca. 50 cm.

„A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi s-au dispus cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ofensă adusă unor însemne, faptă prevăzută şi pedepsită de art.236 Cod penal, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor”, a mai arătat Iulia Grigoraș.

Prefectul Munteanu: „Antal Árpád și Tamás Sándor sunt autorii morali”

Contactat telefonic, prefectul Codrin Munteanu a declarat că gestul de distrugere a drapelului constituie, cel mai probabil, o reacție la declarațiile din presă pe care liderii locali ai UDMR le-au făcut în ultima vreme. Mai mult, prefectul Munteanu îi consideră pe primarul Antal Árpád și pe președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, ca fiind „autorii morali ai acestei fapte de ultragiere a simbolurilor naționale ale României”.

„Cei doi au apărut săptămânal prin conferințe de presă unde, cu voie sau fără voie, au incitat împotriva Statului național Român, simbolurilor acestuia și a românilor în general. Să nu uităm că Antal Árpád este primarul care refuză să poarte eșarfa tricoloră deși legea îl obligă să o facă; tot Antal Árpád a fost amendat pentru că a dat jos tricolorul de pe Casa cu Arcade și deși a fost sancționat de Parchet, nu a pus tricolorul la loc. Să nu uităm că Tamás Sándor cataloga recent românii de aici ca fiind „băștinași” sau „aduși de Securitate”, să nu uităm că Antal Árpád îi amenința pe români cu soarta sârbilor din Kosovo. Aceste fapte și declarații ale unor persoane publice au ajuns model și reper pentru persoane precum cei care au distrus drapelul, săvârșind o faptă reprobabilă”, a declarat prefectul.

„Legislația României ar trebui regândită”

În context, Codrin Munteanu este de părere că legislația României ar trebui regândită în așa fel încât aleșii locali și demnitarii în general să nu mai poată promova asemenea teme contrare jurământului depus la învestirea în funcții.

„Mi-aș dori ca pe viitor Antal Árpád și Tamás Sándor să se delimiteze public atunci când se mai organizează diferite acțiuni de extremiști cu valențe neo-fasciste la care participă personaje precum tinerii din HVIM (Mişcarea de Tineret 64 de Comitate – n.r.), manifestări precum mitingurile autonomiste din ultimele luni ale lui 2012, la care cei din HVIM au fost primiți alături de manifestanți. Cred că ceea ce s-a întâmplat cu drapelul este un moment delicat și vor exista resentimente din partea românilor, care și așa sunt tot mai nemulțumiți de condițiile nu de puține ori discriminatorii care le sunt rezervate de către autoritățile locale”, a mai spus prefectul.

Codrin Munteanu a arătat că așteaptă ca Poliția să-și facă treaba și a punctat că drapelul se afla acolo în mod absolut legal, legea prevăzând că pentru arborarea drapelului nu este necesară niciun fel de autorizație și nici arborarea în sine nu trebuie considerată o rușine.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.